1. Home
  2. Nieuws
  3. Eerste hulp bij huwelijksaanzoeken

Eerste hulp bij huwelijksaanzoeken

Wil jij je vriend of vriendin ten huwelijk vragen, maar weet je nog niet hoe? Oud-studente Laura van Ooi startte Plan my Proposal om mannen (én vrouwen) te helpen bij het doen van een romantisch en origineel huwelijksaanzoek!

Het huwelijksaanzoek mag wel wat romantischer, vindt Laura (23). "Er moet iets speciaals schuil achter gaan. Je gaat een nieuwe fase van je leven in, er mag veel voorbereiding in zitten." Van dat laatste is niet altijd sprake, merkt de Tio alumna als ze haar scriptie voor de studie Internationaal Toeristisch Management schrijft. Daarom lanceert ze Plan my Proposal. Het idee: mannen (én vrouwen) die met de handen in het haar zitten over hoe ze de liefdesbede kunnen inkleden en voorbereiden, kunnen zich bij haar melden. Het maakt niet uit of ze nog geen plannen hebben of al op wat losse flodders aan het broeden zijn. Met een gesprek en een vragenlijst licht Laura de persoon door, waarna er een paar ideeën uitrollen die het op de knieën gaan onvergetelijk moeten maken. Daarna is het regelen geblazen. Een parachutesprong of een bomvol stadion? "Alles kan zolang het maar bij de relatie past."

Toegankelijk

Tijdens haar scriptie merkt ze dat er alleen in Amerika soortgelijke initiatieven zijn. "Hier heb je wel weddingplanners die ook met het aanzoek kunnen helpen, maar die zijn duur. Ik wil het toegankelijk houden. Er komt ook nog een bruiloft aan."

Haar onderzoek bracht opvallende dingen naar voren. "Mannen denken het aanzoek zelf wel te kunnen regelen, maar hebben wel advies nodig. En vrouwen zeggen: schakel maar iemand in, want dan krijg ik tenminste een droomaanzoek." Vrouwen zien haar hulp dan ook niet als een zwaktebod van de man, verwacht Laura. "Ik denk dat ze allang blij zijn dat hun man er tijd in steekt." Haar werk moet natuurlijk geheim blijven. Dat is soms lastig. "Ik kan moeilijk in een lokaal café afspreken. En als een man mijn Facebookpagina liket, ziet zijn vriendin dat."

Laura deelt alvast wat tips voor het moment suprême. "Leg het vast met een drone of een verborgen fotograaf. Maak van je voorbereidingen een professionele video, de vrouw vindt het leuk te zien hoe de man om haar hand vraagt. Schrijf vooraf op wat je wil zeggen en gebruik foto's en herinneringen. Buitenland of bos blijven goede locaties." Flashmobs, een lokroep naar de dj-booth op een festival of een ring in het champagneglas lijken hun langste tijd gehad te hebben. "Aanzoeken in de publieke ruimte zijn het minst populair. Doe niet van die standaard dingen, maak het uniek."

Volg Laura op LinkedIn.

Bron: Ad.nl