1. Home
  2. Nieuws
  3. ID&T-oprichter Duncan Stutterheim deelt ervaringen

ID&T-oprichter Duncan Stutterheim geeft een kijkje in indrukwekkende carrière

Van ID&T tot Sensation en van de A’DAM Toren tot de Westergasfabriek: Duncan Stutterheim is een van de succesvolste en meest inspirerende Nederlandse ondernemers in de event- en vastgoedbranche. Toch veranderde niet alles wat hij aanraakte in goud. “Ondernemen is niet altijd leuk; ik heb miljoenen verloren. Ondernemen is risico’s nemen, soms gaat dat goed en soms gaat dat fout.”

Diepe dalen en hoge pieken

Tijdens een gastcollege op Tio Amsterdam geeft topondernemer Duncan Stutterheim de zaal vol studenten een kijkje in zijn indrukwekkende carrière en vertelt hij eerlijk over zijn successen én mislukkingen. Ondanks enkele diepe dalen kende Duncans zakelijke leven voornamelijk pieken. In 2013 werd het entertainment- en mediabedrijf ID&T, waar hij medeoprichter en eigenaar van was, verkocht voor meer dan honderd miljoen dollar.

Duncan wordt vanavond geïnterviewd door ondernemer, spreker en dagvoorzitter Robert de Vries, die hem het hemd van het lijf vraagt. Van Duncans eerste onderneming op 18-jarige leeftijd tot de succesfactor van zijn evenementen wereldwijd en van de belangrijkste leermomenten uit zijn carrière tot zijn nieuwste investeringen in vastgoed; het passeert allemaal de revue.

“Heb veel aan deze avond gehad”

Ook al mag Duncan dan een aardig vermogen hebben opgebouwd, hij benadrukt dat niet het geld voor hem het belangrijkst is, maar de reis ernaartoe. De mooie herinneringen die hij maakt met vrienden en familie, de leermomenten, het van het leven genieten. De instelling ‘celebrate life’ speelt niet voor niets een belangrijke rol in zijn leven.

Voor de vele ambitieuze studenten in de zaal is de ondernemende Duncan met zijn enthousiasme ongetwijfeld een inspirator. “Hij is echt een voorbeeld”, beaamt Hotel- en Eventmanagementstudent Jurij Haveman. “Ik heb zeventien jaar op Ibiza gewoond en ben werkzaam in de evenementenindustrie. Dit college is dus heel relevant voor mij; Duncan is inspirerend en heeft veel kennis. Ik heb hem enkele vragen kunnen stellen over mijn eigen situatie. Ja, ik heb persoonlijk veel aan deze avond gehad.”

“Het was een inspirerende avond!”

Leerzaam is het ook om te horen hoe Duncan omgaat met tegenslagen, zoals toen hij miljoenen verloor met de destijds verlieslatende radiozender ID&T radio. “Heel interessant om zijn verhaal te horen, te horen hoe dit soort dingen in het echt gaan”, vertelt Eventstudente Adriënne Borst naderhand. “Ik heb er veel van opgestoken en kan wel wat met zijn adviezen. Het was een inspirerende avond!”