1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage als buying manager in Sydney

Stage als buying manager in Sydney

Victor Occelli, student International Business Management, loopt stage bij OO.com.au in Australië. “Dit is één van de grootste online department stores van Australië en Nieuw Zeeland. Ze verkopen bijna alles. Voor mijn stage werk ik als buying manager en ben ik deel van het buying team. Wij moeten ervoor zorgen dat we het gevecht met de concurrentie steeds aan gaan. Ik zorg dat wij de juiste prijs voeren en controleer of onze grote concurrenten geen rare grote sprongen maken.”

Toen Victor hoorde dat hij op stage mocht wist hij al meteen dat hij naar het buitenland wilde. Victor: “Reizen is een van mijn grootste passies, naast geschiedenis. Vorig jaar in mijn gap year ben ik al naar Amerika en India verhuisd. Ik wilde voor mijn stage of graag naar Rio de Janeiro, of naar Australië. Ik heb mijn cv online gezet en een paar dagen later reageerde mijn huidige baas van het bedrijf OO.com in Australië al. Hierop volgde een skype gesprek waarin het goed klikte en ik dus al snel aangenomen was. De kriebels in mijn buik begonnen toen al te komen. Sydney here I come!”

Marketing is essentieel

Victor heeft hier veel verschillende taken. Victor: “Je bent continu bezig om te bepalen welke producten het beste gaan verkopen. Wij bepalen bijvoorbeeld welke producten in de sale moeten. Dit staat in een newsletter, die ik ook af en toe zelf in elkaar mag zetten. Veel suppliers komen bij ons langs om hun nieuwe of oude producten te laten zien en proberen ons te overtuigen deze producten af te nemen. Uiteindelijk bepalen wij welke producten we verkopen. Tijdens mijn studie heb ik het vak Marketing gevolgd, en de termen die ik heb geleerd tijdens dit vak komen nu goed van pas.” Daarnaast mag Victor zelf ook wel eens producten uittesten, wat soms voor de nodige hilariteit zorgt. “In de eerste twee weken dat ik hier werkzaam was mocht ik een dure bestuurbare helikopter uittesten van mijn baas. Voordat ik er erg in had was de helikopter te hoog gegaan en kon ik hem niet meer besturen en werd hij meegenomen door de wind. De helikopter kwam 300 meter verder terecht op een glazen dak waar je alleen nog met een hijskraan bij kon. Achteraf konden we hier gelukkig hard om lachen!”

It's amazing in Sydney

Victor voelt zich erg thuis in Sydney. Victor: “De levensstijl, de surfers mentaliteit. Ik zou hier echt kunnen wonen. Ik woon hier in een studentenhuis vol Nederlanders. We doen alles met elkaar. We koken samen als we thuis zijn, we reizen samen en we gaan samen uit. En ik woon dichtbij Bondi Beach, één van de beroemdste stranden van de wereld. Just amazing!” Victor wil zijn toekomst nog niet uitstippelen. “Wat ik wel alvast weet is dat ik de wereld rond wil reizen. En ik zou graag op stage willen naar Rio de Janeiro tijdens het WK. En misschien wil ik na afronding van mijn opleiding International Business Management toch nog wel geschiedenis gaan studeren aan de Universiteit.”

Volg Victor op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, stage