1. Home
  2. Nieuws
  3. Stijn gaat internationaal en geeft carrière vliegende start

Stijn gaat internationaal en geeft carrière vliegende start

Safari’s organiseren voor een reisorganisatie in Uganda. Ervaring opdoen bij een touroperator in Mauritius. Een zelfontworpen reis naar Kroatië uitvoeren met je studievrienden. Op studiereis naar Napels en Reykjavik. Klinkt te mooi om waar te zijn? Niet als je aan Tio studeert. Stijn, derdejaarsstudent Internationaal Toeristisch Management bij Tio Eindhoven, deed het allemaal. En als het aan hem ligt, is dit pas het begin van zijn internationale carrière.  

Reizen zit Stijn in het bloed. Al op de middelbare school wist hij dat hij graag een toeristische opleiding wilde volgen die paste bij zijn internationale ambities. Hij oriënteerde zich, bezocht open dagen en vergeleek toeristische opleidingen met elkaar. Het was op een open dag van Tio Business School, bij de opleiding Internationaal Toeristisch Management, dat alle puzzelstukjes op hun plaats vielen.  

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs  

“Bij Tio loop je meerdere stages en volg je veel praktijkgerichte projecten in het werkveld. Zo kun je tijdens je studie al veel internationale praktijkervaring opdoen en een netwerk opbouwen. Dat vond ik belangrijk. Bovendien sprak het Tio-concept me erg aan”, gaat Stijn verder. “Kleinschalig onderwijs, met kleine klassen, docenten uit het werkveld, veel interactie en persoonlijke aandacht in de lessen. Dat past beter bij mij dan volle collegezalen en onpersoonlijk onderwijs.” 

Leren door doen 

“Inmiddels zit ik in mijn derde en laatste studiejaar, ik volg de opleiding namelijk versneld, en ik ben nog altijd heel blij met mijn keuze”, vertelt Stijn enthousiast verder. “Vooral de projecten zijn heel erg leuk. Vorig jaar werkten we bijvoorbeeld in teams aan het ontwikkelen van een incentive reis, een reis met een zakelijke groep deelnemers. Het team met het beste plan mocht de reis uitvoeren. Ontzettend leerzaam, en uiteindelijk wonnen we zelfs het project. Samen met studiegenoten mocht ik de reis die we ontwikkeld hadden, naar Split in Kroatië, gewoon zelf gaan maken!” 

Safari’s organiseren 

Een andere onvergetelijke ervaring van Stijn: zijn internationale stage bij safaribedrijf Uganda Safari Chapter in Entebbe, Oeganda, afgelopen zomer. “Ik werkte er als safari-consultant en was er onder meer verantwoordelijk voor het organiseren van een conferentie over hydropower, met gasten van over de hele wereld. Later mocht ik ook zelf safari’s samenstellen. Dat was ontzettend gaaf. En ik heb er enorm veel van geleerd. Over het samenstellen van safari’s, natuurbehoud en duurzaam toerisme in Oeganda bijvoorbeeld, maar ook over het land zelf en hoe je omgaat met culturele verschillen. Ik neem dat allemaal mee in mijn toekomstige carrière.” 

De wereld aan je voeten 

Zijn stage voor de komende zomer heeft Stijn ook al geregeld: hij gaat naar Stockholm waar hij voor een touroperator op de inkoopafdeling zich gaat richten op het onderhandelen over en inkopen van reissegmenten. En daarna? “Na mijn afstuderen wil ik in Zweden blijven en de master Sustainable Tourism Management gaan volgen. Daarna wil ik in Zweden blijven wonen en werken. Wat ik precies wil gaan doen, weet ik nog niet. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Tijdens mijn studie heb ik al zo veel praktijkervaring opgedaan en mensen leren kennen, daar ga ik heel veel profijt van hebben. Dat weet ik zeker.” 

We hebben Stijn gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend
Lees meer over: internationaal, ratings, stage