1. Home
  2. Nieuws
  3. Minor International Business

Minor International Business

Internationale vraagstukken tackelen

Zoek je nog een uitdagende minor met internationaal karakter? Student Hotel- en Eventmanagement Hugo Kiewiet volgde de minor International Business, en kan het zeker aanraden!

Over de minor

"De Minor International Business laat je kennismaken met relevante aspecten van internationaal zakendoen. De vier gebieden International Management, Export Management, International Advertising en Business English komen in de minor aan bod."

"De case die wordt behandeld: moet Starbucks uitbreiden naar India, of beter van niet? Aan de hand van modellen, theorie en praktijkervaringen van de docenten brengen we een concreet adviesrapport uit. Welke uitdagingen en mogelijkheden brengt een uitbreiding naar de Indiase markt met zich mee? Naast dit vraagstuk leer je op zakelijk niveau Engels communiceren; je leert nieuwe grammatica en woorden."

Internationaal karakter

"Waarom ik deze minor heb gekozen? Ik zie de Minor International Business als een aanvulling op mijn studie Hotel- en Eventmanagement. Het internationale karakter in combinatie met de Engelse taal sprak mij erg aan. Bovendien gaat de minor dieper in op de relevante aspecten van International Business en leer je hoe je goed in kunt spelen op een andere cultuur."

Zakelijke vraagstukken tackelen

"De minor bevalt me erg goed: de docenten zijn erg bekwaam en betrokken en hun voorbeelden uit de praktijk helpen om de stof beter te begrijpen. Het meest aansprekende vind ik dat je wordt uitgedaagd om zakelijke (internationale) vraagstukken te 'tackelen'."

"Verder vind ik het leuk om een kijkje te krijgen in een ander vakgebied en hiervan te leren. De opgedane kennis zal vast ook goed van pas komen in mijn verdere (hotel)carrière."

Onderzoeksvaardigheden

"Wat me minder aansprak in de minor is dat de case al een paar jaar oud is. Het voordeel hiervan is dat het extra uitdagend is om informatie te vinden die ook al van toepassing was in die periode. Dit vraagt om onderzoeksvaardigheden, en daarmee oefenen is nooit verkeerd."

Aanrader

"Als je een (uitdagende) minor zoekt die zich toespitst op International Business, zou ik deze minor zeker aanraden!"

 Volg Hugo op LinkedIn

Lees meer over: business, minor