1. Home
  2. Nieuws
  3. Studenten helpen start-ups aan investeerders

Studenten helpen start-ups aan investeerders

Hoe maak je een investor pitch deck om investeerders voor start-ups binnen te halen? Tio’s businessstudenten draaien er hun hand niet meer voor om. Tijdens de Finance Week beten de ambitieuze studenten zich vast in de uitdagende opdracht. En tijdens een paar spannende finales bepaalt de jury welke studenten de beste aanpak hebben. Welke teams gaan er met de winst vandoor?

Theorie toepassen in de praktijk

Tijdens de Finance Week doken de tweedejaarsstudenten International Business Management vijf dagen lang in de wereld van start-ups, financiën en investeerders. In teams namen ze de volledige financiële bedrijfsvoering van start-ups onder de loep én leerden ze vanuit het perspectief van investeerders naar (tech)bedrijven te kijken. Omdat de studenten met echte bedrijven werkten, was het leereffect groot. Alle kennis die ze opdeden, konden ze direct in hun investor pitch deck verwerken.

Spannende online finale

Vanwege corona vinden de finales volledig online plaats. Per vestiging is een eigen finale georganiseerd; wij woonden die van Tio Amsterdam bij. Op deze vestiging wisten zes teams de finale te behalen. Zij mochten hun investor pitch deck presenteren aan alle studenten, juryleden én investeerders die thuis meekeken. Spannend! Vervolgens kregen ze ook nog pittige juryvragen voor hun kiezen, over onder andere de strategische en financiële aspecten van de start-ups. Maar de finalisten wisten daar wel raad mee. De vragen werden stuk voor stuk op deskundige wijze beantwoord door de finance experts in de dop. Docent Johan Draulans is trots op ‘zijn’ studenten: “De studenten hebben kei- en keihard gewerkt deze week. Ze hebben uitstekende materialen opgeleverd en zich kranig geweerd bij het beantwoorden van de scherpe juryvragen.” En de jury? Tsja, die was op z’n minst onder de indruk!

Jury onder de indruk van ondernemers in spe

“De finalisten hebben het ons niet makkelijk gemaakt, het niveau lag erg hoog”, aldus de jury. “Iedereen heeft het heel goed gepresenteerd, jullie zijn allemaal ondernemers in spe!” Wauw, die kunnen de studenten in hun zak steken. En toen was het tijd voor de bekendmaking van de winnaars. Het team met de beste investor pitch deck was… team Mind Mansion van Tio Amsterdam! Jennifer van den Broek, Sven Burger, Tijn de Bruin en Julian Damen van het winnende team gaan naar huis met een leuk geldbedrag.

Trotse winnaars

Jennifer, die de winnende pitch vandaag hield (en dat volgens de jury uitstekend heeft gedaan), was blij verrast, vertelde ze na de bekendmaking. “Toen ik begon aan de Finance Week was ik meteen enthousiast over het bedrijf dat mijn team en ik mochten vertegenwoordigen, omdat ik denk dat het veel potentie heeft. Dat wij ook echt zouden winnen, had ik niet durven dromen. Ik ben heel trots op het behaalde resultaat en ik hoop dat deze start-up in de toekomst veel verschil zal maken!”

De winnaars van de andere vestigingen worden deze week bekendgemaakt; houd Tio’s Instagrampagina in de gaten!

Lees meer over: financeweek, project