1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio ook dit jaar uitmuntend in vakgebied en opleidingen

Tio Business School ook dit jaar uitmuntend in vakgebied en studies

Wederom mag Tio Business School de titel ‘uitmuntend in eigen vakgebied’ voeren. Dit blijkt uit de Keuzegids hbo 2024. Het predicaat geeft aan dat onze studenten zeer tevreden zijn, en hun prestaties vaak beter dan gemiddeld. Tio voert de ranglijst aan met drie bacheloropleidingen: Commerciële Economie en Ondernemerschap, Hotel- en Eventmanagement en International Business Management staan op de eerste plaats!Wederom mag Tio Business School de titel ‘uitmuntend in eigen vakgebied’ voeren. Dit blijkt uit de Keuzegids hbo 2024. Het predicaat geeft aan dat onze studenten zeer tevreden zijn, en hun prestaties vaak beter dan gemiddeld. Tio voert de ranglijst aan met drie bacheloropleidingen: Commerciële Economie en Ondernemerschap, Hotel- en Eventmanagement en International Business Management staan op de eerste plaats!

Beste commerciële economie-opleiding

Voor het achtste jaar op rij staat Tio’s hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap op nummer één in de Keuzegids hbo. Op de meeste vestigingen van Tio stromen meer studenten dan gemiddeld door van het eerste naar het tweede jaar. De opleiding krijgt het predicaat ‘Topopleiding’ op onze vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Beste hotelschool

Onze populaire hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement staat voor het tiende jaar op nummer één. Deze opleiding krijgt op de vestigingen Hengelo, Groningen, Eindhoven en Rotterdam tevens het predicaat ‘Topopleiding’. De Keuzegids refereert specifiek aan Tio’s praktijkgerichte kooklessen op topniveau en het feit dat Tio hospitality en eventmanagement combineert.

Beste businessopleiding

De hbo-opleiding International Business Management mag zich voor de tiende keer op rij de beste businessopleiding van Nederland noemen. Deze opleiding wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden. International Business Management is bij zowel Tio Hengelo als Tio Amsterdam benoemd tot ‘Topopleiding’. Het eerste jaar wordt vaak met succes afgerond bij Tio, en studenten lopen niet vaak vertraging op, aldus de Keuzegids Hbo.

Uitmuntende resultaten

Het feit dat Tio al jaren topresultaten behaalt in de Keuzegids is een prachtige bekroning op ons werk. “Wij zijn enorm trots dat onze studenten onze opleidingen zo hoog waarderen”, vertelt Algemeen Directeur Katinka Reuling. “We zijn dan ook met recht de beste hogeschool van Nederland.” Tio helpt studenten de beste versie van zichzelf te worden. “Ik wil de top bereiken en daarvoor heb ik een hele goede basis nodig”, aldus student Ties. “Dat is voor mij Tio.”

Particulier onderwijs

Als particuliere onderwijsinstelling kunnen wij als Tio meer investeren in de kwaliteit van het onderwijs dan reguliere instellingen. De klassen zijn klein en studenten krijgen les van topdocenten uit de praktijk. Een mbo4-diploma kan in twee jaar worden behaald, een hbo-bachelor in drie jaar. Daarnaast kunnen studenten sinds dit jaar binnen een aantal opleidingen kiezen voor specialisaties in verschillende branches en vakgebieden. Ook de Keuzegids stelt dat particuliere aanbieders zich goed kunnen specialiseren, wat zich in veel gevallen uitbetaalt in goede prestaties en hoge waarderingen van studenten.

De Keuzegids

De Keuzegids is de onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van Nederlandse opleidingen beoordeelt en vergelijkt. De vergelijkingen zijn gebaseerd op informatie uit betrouwbare bronnen als de Nationale Studenten Enquête, het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt en de Vereniging Hogescholen.

Bron: Keuzegids hbo