1. Home
  2. Nieuws
  3. "Het voelt als thuiskomen"

"Het voelt als thuiskomen"

Hij kent iedereen en iedereen kent hem. Dankzij al zijn nevenactiviteiten loopt hij al even rond op Tio. Niet voor niets wordt hij, met een knipoog, door docenten ‘onderdeel van het meubilair’ genoemd. Het zal straks wel even wennen zijn als hij afgestudeerd is, voor student Hotelmanagement Robin van den Boer. “Het is fijn studeren hier. Ik voelde me vanaf de eerste dag thuis.”

Robin studeert Hotelmanagement aan Tio in Eindhoven. Robin: “Voor ik aan deze opleiding begon, had ik al verschillende open dagen bezocht; ik wist nooit precies wat ik wilde. Tot ik hier kwam, toen wist ik: dit is het. Ik voelde me meteen thuis, ik ben geen nummer hier. Het is kleinschalig, iedereen kent elkaar. Het voelde echt als thuiskomen. Nog steeds heb ik dat gevoel.”

Ook de hoeveelheid praktijk sprak Robin direct aan. “Ik ben geen boekenpersoon. Ik wilde juist meer kennis en ervaring opdoen door de praktijk. De docenten komen veelal uit het vak en hebben daardoor zelf ook veel praktijkervaring. Daar leer je uiteindelijk het meeste van.”

Studentenstad Eindhoven

Studeren in Eindhoven bevalt Robin daarnaast ook uitstekend. “Eindhoven is een leuke studentenstad. Heel chill om hier te kunnen studeren. En deze vestiging van Tio vind ik één van de leukste; er heerst een fijne sfeer en het is knus. Iedereen kent elkaar. Daarnaast is het centraal gelegen, dicht bij het station en vlakbij de horeca-gelegenheden.”

De ‘mascotte’ van Cognatio

Drie jaar lang is Robin voorzitter geweest van het Eindhovense bestuur van Tio’s studentenvereniging L.S.V. Cognatio, een rol die hem als ambitieuze en sociale Hotelschoolstudent perfect paste. Hij begint te stralen als hij erover vertelt: “Als voorzitter had ik zicht op het bestuur en was ik de schakel tussen het landelijke bestuur en de afzonderlijke vestigingen. Daarnaast deed ik veel voor de organisatie en was ik het aanspreekpunt bij grote evenementen. In feite was ik het gezicht van Cognatio.” Lachend: “daarom werd ik ook wel de mascotte genoemd.”

Van zijn voorzitterschap heeft Robin inmiddels afscheid genomen. “Met pijn in mijn hart. Het was mooi om te doen, maar er ging veel tijd in zitten. Het is tijd voor een nieuwe generatie.”

Nog geen afscheid van Tio

Het is mede dankzij zijn nevenactiviteiten – naast voorzitter van Cognatio Eindhoven was Robin ook klassenvertegenwoordiger, stond hij achter de bar in de kantine en hielp hij regelmatig bij open dagen en meeloopdagen – dat hij wat langer over zijn studie deed. Maar het einde is in zicht; er hoeven nog maar twee vakken gehaald te worden. Afscheid nemen van Tio hoeft voorlopig echter nog niet; Robin werkt om de hoek en kan altijd nog even binnenwippen.

Gelukkig maar, want hij zal gemist worden. Met een grote glimlach: “Ik ben hier nu al zo lang, dat docenten zeggen dat ik bij het meubilair hoor.”

Volg Robin op LinkedIn