1. Home
  2. Nieuws
  3. Managementpositie tijdens je stage

Tim heeft al tijdens zijn stage een managementpositie

Hotelmanagementstudent Tim maakte tijdens zijn stage promotie naar de functie van Duty Manager. Inmiddels heeft het hotel hem zelfs een baan aangeboden als manager! Lees hieronder zijn verslag.

Groot hotel in China

"Toen ik op zoek ging naar mijn stage, heb ik eerst bedacht waar ik heen wilde. Mijn keuze viel op China en via een bemiddelingsbureau kwam ik in contact met het Macrolink Legend Hotel in Peking, waar ik nu stage loop. Het hotel heeft 406 kamers en meerdere grote zalen voor feesten, bruiloften, diners, vergaderingen etc. Ook zijn er 3 restaurants, een spa, game room, bar en nog veel meer."

Promotie tijdens stage

"Tijdens mijn stage zijn mijn werkzaamheden veranderd. De eerste maand volgde ik trainingen bij de frontdesk, housekeeping en back office om Guest Relations Officer te worden. Na die maand bracht ik ideeën in die ik op school heb geleerd en kreeg ik promotie: ik werd Duty Manager. Het werd mijn verantwoordelijkheid om alle afdelingen binnen het hotel te controleren en hierover te rapporteren. Dat betekent dat ik in de gaten moet houden of er wordt voldaan aan de servicestandaard van het hotel en of alles soepel verloopt binnen de afdelingen. Aangezien ik ook contact wilde houden met de gast, vraag ik regelmatig of alles naar wens is en of ik ook maar iets kan doen om het verblijf perfect te maken. Tot slot vergader ik met het personeel en moet ik veel communiceren over het reilen en zeilen in het hotel."

Verantwoordelijkheid als manager

"Het leukste aan mijn stage is dat ik in zo’n korte tijd al zoveel verantwoordelijkheid heb gekregen en dat ik al tijdens mijn eerste stage een managementpositie heb. Wat ook mooi is aan deze stage is dat ik heel veel leer over de Chinese taal en cultuur. Een nadeel is dat de uren soms enorm oplopen, maar dat hoort er nu eenmaal bij."

Managementbaan aangeboden

"Mijn advies? Kies een land dat je interesseert en ga ervoor! Ook al is het in je eentje. Je ontmoet meer mensen en je maakt veel vrienden en niemand houdt je tegen. En: Tio kan je erbij helpen. In mijn geval heeft de stage zelfs zo goed uitgepakt dat het hotel me een managementbaan heeft aangeboden voor 1 of 2 jaar!"

Bekijk ook de video met Tim

Volg Tim op LinkedIn

Lees meer over: internationaal, manager, stage