1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken als Food and Beverage manager

Food and Beverage manager bij het Courtyard by Marriott hotel

Oud-Tio-student Nicky Kersten is Food and Beverage Manager bij het Courtyard by Marriott hotel op Schiphol. “Hier geef ik leiding aan ongeveer 20 medewerkers en ben ik verantwoordelijk voor de brasserie van 150 couverts en acht banquetzalen”, vertelt hij.

Zo’n vijf jaar geleden behaalde Nicky Kersten zijn diploma Hotel- en Eventmanagement aan Tio. “Ik heb een hele leuke tijd gehad, veel vrienden gemaakt”, zegt hij. “Een modelstudent was ik misschien niet, ik ging veel op stap, heb volop genoten van mijn studietijd.”

Brede managementopleiding

De opleiding is hem goed bevallen, waarbij het wennen aan deadlines en het nakomen van afspraken voor hem de belangrijkste lessen waren. Vooral het feit dat de verantwoordelijkheid voor een groot deel bij de student ligt, vindt hij een belangrijke pré van de opleiding. “Hotel- en Eventmanagement is een brede managementopleiding, waar je de basiskennis opdoet die je nodig hebt voor het vak. Uiteindelijk leer je het natuurlijk op de vloer, tijdens je stages.”

Loopbaan

Nicky liep stage bij het Krasnapolsky in Amsterdam en studeerde af op de afdeling Food and Beverage (F&B) van het NH Hotel Den Haag. “Vervolgens werkte ik drie jaar als sous-chef in het Carlton Beach Hotel in Scheveningen, om daarna tijdelijk de horeca gedag te zeggen en als accountmanager aan de slag te gaan. Maar, ik ging het vak – en vooral het contact met de gasten – te veel missen. Ik hielp in Den Haag een nieuw restaurant in de markt te zetten en kwam daarna terecht bij Hotels van Oranje, waar ik uiteindelijk assistent-manager werd van Beachclub O. Daar hadden we elk jaar iets van tien Tio-staigiars, die ik begeleidde. Het was heel leuk om ervaringen met ze uit te wisselen.” Zijn ultieme advies aan huidige Tio-studenten is om te genieten, maar ook altijd een goede indruk achter te laten. “De horecawereld is klein.”

Uitdaging

Na vier jaar was de oud-hotelstudent toe aan een nieuwe uitdaging en kwam hij terecht bij het Courtyard als F&B-manager. “Nu ben ik verantwoordelijk voor het Marriott Hotel, in de toekomst komen daar het event centre en beach house nog bij. Mijn sterkste kracht is dat ik betrokken ben bij het team en bij het werk.” Hoewel Nicky voorlopig voldoende uitdaging verwacht te hebben binnen zijn baan, droomt hij ondertussen verder. “Uiteindelijk is het mijn droom general manager te worden binnen een mooie hotelorganisatie. Als ik iets graag wil, ga ik er echt voor!”

Volg Nicky op LinkedIn.