1. Home
  2. Nieuws
  3. Marketingmanager Nestlé geeft les bij Hogeschool Tio

“Leuk om mijn jarenlange marketingervaring te kunnen delen”

Marketing- en communicatieadviseur Peter de Lange werkt als marketingdocent op Tio Utrecht. Met meer dan 30 jaar aan ervaring kan hij de studenten als geen ander leren over marketing en e-commerce. Zo was hij als marketingmanager bijvoorbeeld direct betrokken bij de iconische commercials van het stoplichtijsje van Fruit Joy en de ‘Rolo-olifant’.

Kennis en ervaring delen

“Ik geef verschillende vakken op Tio, zoals strategische marketing, servicemarketing, e-commerce en international advertising & media”, vertelt Peter. “Ik ben daarnaast marketing- en communicatieadviseur en heb jarenlang als marketingmanager voor o.a. Nestlé gewerkt. Die kennis en ervaring kan ik nu delen met jonge mensen. Het is leuk om zo betere marketeers van ze te maken.”

Praktijk én theorie

“Praktijkvoorbeelden, ja, dat vinden studenten wel leuk om te horen. Ik vind het daarnaast ook belangrijk om de link naar de actualiteit te leggen”, vervolgt Peter. “Ik laat studenten in mijn lessen vaak een bedrijf volgen. Ga maar kijken wat er allemaal gebeurt, zeg ik dan. Marketing is veelomvattend; het heeft raakvlakken met promotie, advertising, distributie, etc. Natuurlijk is de theorie onontbeerlijk, maar met concrete voorbeelden uit de praktijk krijg je de stof vaak het beste in die ‘koppies’.”

Gemotiveerde studenten

Naast al die boeiende praktijkvoorbeelden draagt ook de kleinschaligheid van Tio bij aan de motivatie van de studenten. “De kleine klassen vind ik zeer prettig. In het bedrijfsleven zijn vergaderingen met kleine groepen effectiever, dat geldt ook voor de lessen. Dan heb je als docent meer controle en participatie. Je zit direct met de studenten aan tafel en kunt beter met ze in dialoog gaan.”

Winnaar Ster Gouden Loeki aller tijden

Jaren geleden was Peter marketingmanager bij Nestlé en werden de campagnes voor het stoplichtijsje van Fruit Joy en de ‘Rolo-olifant’ (winnaar Ster Gouden Loeki aller tijden) onder zijn bezielende leiding ontwikkeld en uitgevoerd. “Bij het hele proces ben ik nauw betrokken geweest. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar het werd een succes. De verkoop ging met sprongen vooruit.”

“Ik heb veel ervaring om te delen met de studenten. Lesgeven aan Tio doe ik met veel plezier”, vervolgt Peter. En dan, met een knipoog: “En de studenten van Tio zijn natuurlijk allemaal hartstikke lief!”

Ook werken als parttime docent bij Hogeschool Tio? Bekijk de vacatures:

De ‘Rolo-olifant’ en het stoplichtijsje van Fruit Joy

  • ROLO Olifant
    ROLO Olifant
  • Marketingmannen - Fruit Joy stoplicht ijsje
    Marketingmannen - Fruit Joy stoplicht ijsje

Volg Peter op LinkedIn.