1. Home
  2. Nieuws
  3. Marketing- en eventstage bij CoHive op Bali

Marketing- en eventstage bij CoHive op Bali

Helemaal van deze tijd: werken waar en wanneer je wilt. CoHive in Indonesië verhuurt werkruimtes, van flexibele werkplekken in open ruimtes tot privékantoren, voor zowel bedrijven als individuen. Commerciële Economie & Ondernemerschap-studente Kim liep deze zomer stage bij dit snelgroeiende bedrijf. Kim: “Het is een superinteressant concept, echt van deze tijd. Ik heb er veel kunnen leren.”

Coworking

CoHive is hard op weg Indonesië te veroveren en heeft al locaties in het hele land, waaronder Jakarta en Bali. Kim: “Het bedrijf verhuurt mooie werkplekken met goede faciliteiten zoals wifi. Voor digital nomads bijvoorbeeld, die flexibel willen werken, is het ideaal. Met een speciaal abonnement van CoHive kun je op alle locaties in Indonesië terecht.”

Marketing & events

Kim deed haar stage bij een van de nieuwere CoHive-locaties: op Bali. “Naast het faciliteren van werkruimtes organiseert CoHive ook events voor members, zoals clinics, workshops en masterclasses”, legt Kim uit. “Ik mocht deze evenementen voor de locatie op Bali organiseren. Daarbij werd ik heel vrij gelaten en mocht ik alles zelf regelen, dat was heel fijn. Van het zoeken van gastsprekers tot het artwork en de marketing; ik kreeg het hele proces van a tot z mee.”

Veel geleerd

Kim heeft veel geleerd tijdens haar stage, vertelt ze. “Natuurlijk van mijn werkzaamheden, maar ik heb ook goed aan mijn Engels kunnen werken. En ik kreeg veel te maken met verschillende culturen en geloven, dat was heel interessant.”

Leuk detail: Kims nichtje Donna, derdejaars International Business Management-student aan Tio, liep ook bij CoHive op Bali stage! “Dat was natuurlijk heel leuk, maar ook leerzaam. Donna hield zich voornamelijk met de sales bezig. Ik mocht bij verschillende salesgesprekken aanwezig zijn, waar ik veel van heb opgestoken. We hebben veel van elkaar geleerd.”

Studeren aan Tio

Kim studeert Commerciële Economie en Ondernemerschap (voorheen E-commerce Marketing Sales). “Ik wilde graag een studie in de richting van marketing en sales. De nadruk op e-commerce bij deze hbo-opleiding sprak me erg aan. Daarnaast studeerden mijn zus en nichtje ook op Tio en had ik er goede verhalen over gehoord. Ook de extra begeleiding en kleine klassen leken me fijn. In deze Commerciële Economie-opleiding van Tio kwam voor mij dus alles samen.” 

Blij met keuze voor Bali

“Mijn werkdagen zaten aardig vol en ik had genoeg uitdaging, maar tegelijkertijd was er gelukkig tijd om Bali te verkennen”, zegt Kim tot slot. “Ik woonde in een huis met allemaal studenten, ook Tio-studenten, dat was heel gezellig! We zijn er vaak op uitgetrokken met scootertjes en hebben veel van het eiland kunnen zien. Komodo Island, waar ik een paar dagen ben geweest, was het mooiste wat ik heb gezien, een hele bijzondere ervaring. Ja, mijn stage op Bali is goed bevallen!”