1. Home
  2. Nieuws
  3. Marketingstage bij Joop van den Ende Theaterproducties

Marketingstage bij Joop van den Ende Theaterproducties

Stage lopen bij een bedrijf met wereldwijde allure is natuurlijk hartstikke afwisselend! Sophie van Genugten, studente Hotel- en Eventmanagement, loopt stage bij Joop van den Ende Theaterproducties op de afdeling Marketing & PR voor de musical Aspects of Love. De stage is divers en elke dag is anders. “Je leert hier enorm veel op verschillende vlakken en het biedt je een brede basis voor de toekomst.”

Een stage bij Joop van den Ende Theaterproducties is Sophie op het lijf geschreven. Sophie: ”Ik vind het zelf erg leuk om naar het theater te gaan en om musicals te bezoeken. Op de website van Stage Entertainment zag ik dat er stagiaires op de Marketing & PR afdeling werden gezocht, ik heb toen meteen mijn cv en sollicitatiebrief geschreven. Een week later werd ik al uitgenodigd voor een gesprek.”

Elke dag is anders

Het leuke aan de stage vindt ze dat het erg afwisselend is en dat elke dag anders is. Sophie: “Ik leer hier echt super veel en het is ontzettend gaaf om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij een productie. Ook pluis ik elke ochtend de kranten helemaal uit om te kijken welke recensies er te vinden zijn over de musicals en de spelers.” Sophie heeft veel contact met regionale pers en theaters door het hele land. “Ik mag leuke marketingacties verzinnen en uitwerken of pers benaderen of zij wellicht een interview willen met een van de hoofdrolspelers. Ongeveer vijf weken voorafgaand aan een theater waar Aspects of Love speelt, heb ik contact met het theater om de plannen door te spreken.” Ook heeft Sophie meegeholpen op de première van de nieuwe Sister Act musical. “Het takenpakket is erg breed en je krijgt veel verantwoordelijkheden als stagiaire.“

Bijzondere ontmoetingen

Het leukste wat Sophie tot nu toe mee heeft gemaakt is de persdag van Sister Act. Sophie: “Het was in een kerkje in het Vondelpark en het had een erg intieme sfeer, erg bijzonder om mee te maken! Ik heb daar ook Joop van den Ende, Simone Kleinsma, Stanley Burleson en vele anderen voor het eerst ontmoet.” Maar ook de première op zondag 3 maart vond Sophie erg speciaal. “Wat een event was dat! Life4you had een live uitzending op de rode loper, er waren veel BN’ers en ik heb ook Whoopi Goldberg van dichtbij mogen meemaken.” Behalve dat alleen deze bijzondere ontmoetingen de stage al tot een succes maken, denkt Sophie dat ze nergens anders zoveel zou kunnen leren als op deze stage.

Wereld veroveren

Doordat Sophie al diverse stages heeft gelopen is het voor haar al duidelijk wat ze in de toekomst wil. “Ik heb samen met Tio-studente Mira het winnende studentenbedrijf SIRAA overgenomen”. Hiermee zal ze in de toekomst nog erg druk zijn. Sophie: “Wie weet gaan we hiermee wel de wereld veroveren.” Na haar studie wil ze eerst nog reizen. Wanneer ze hier van terug is, wil ze zeker gaan werken voor een soortgelijk bedrijf als Joop van den Ende. “Dat spreekt me toch wel erg aan!”

Volg Sophie op LinkedIn.