1. Home
  2. Nieuws
  3. Na afstuderen meteen aan het werk als marketingmanager

Marketingmanager bij Van de Wetering

Oud-Tio-student Jasper gaat graag de uitdaging aan

Oud-businessstudent Jasper Bink kreeg meteen na zijn afstuderen een baan aangeboden. Zo tevreden was Van de Wetering Boat & Special Transport toen al over hem. Nu werkt hij er als marketingmanager en assistent financieel manager. Alumnus Jasper: “Ik ben graag met veel verschillende dingen bezig; ik heb afwisseling nodig in mijn werk."

Marketingafdeling opgezet

Voor zijn afstudeeropdracht deed Jasper een marketingonderzoek voor het bedrijf. “Naar aanleiding daarvan zette ik de marketingafdeling op”, vertelt hij. “Als marketing manager ben ik nu verantwoordelijk voor de marketing.”

Veelzijdig takenpakket

Bijna een jaar werkt Jasper inmiddels voor Van de Wetering, dat gespecialiseerd is in het vervoer van onder andere grote jachten. “Ik ben niet alleen marketingmanager, maar ook assistent financieel manager”, zegt hij. “Ik beheer de bedrijfsverzekeringen en ben verantwoordelijk voor het debiteuren- en crediteurenbeheer, de afhandeling van schades onderweg en het beheer van de leasevoertuigen van het bedrijf. Ik word graag uitgedaagd, zo leer ik enorm veel in korte tijd.”

Breed inzetbaar dankzij International Business Management

Jasper heeft nog dagelijks profijt van zijn opleiding aan Tio. “De studie International Business Management heeft mij breed opgeleid, waardoor ik de verschillende verantwoordelijkheden goed kan oppakken. Op Tio heb ik kennis opgedaan die ik nu kan toepassen in het bedrijfsleven.”

Internationaal zakendoen

“Ook de talen van de opleiding komen van pas”, vertelt Jasper verder. “Nu ik iedere dag met buitenlandse klanten werk, wordt pas duidelijk hoe belangrijk het is dat je de taal spreekt. Ook de interculturele communicatievaardigheden die je bij International Business Management leert, zijn zeer nuttig. Je bent je ervan bewust dat je een Duitser compleet anders behandelt dan een Brit of een Turk.”

Directeur bij multinational

Zijn toekomstdroom? “Directeur worden bij een multinational, waarbij ik dagelijks met verschillende culturen te maken heb. De werkzaamheden van het bedrijf moeten uitdagend zijn, in een branche waarbij er zoveel dynamiek is dat ik me nooit zal vervelen.”

Volg Jasper op LinkedIn.