1. Home
  2. Nieuws
  3. Masterclass over Michelin sterrenrestaurants

Masterclass over Michelin sterrenrestaurants

Begin maart kregen de studenten van Tio Rotterdam de kans om een masterclass bij te wonen door niemand minder dan de hoofdinspecteur van de Michelingids, Werner Loens. 

250 keer op restaurantbezoek

Iedereen kent de Michelingids of heeft deze wel eens gebruikt om een goed maar betaalbaar restaurant te vinden. Werner kwam ons meer informatie geven over hoe deze gids tot stand komt. Zo eten de inspecteurs ongeveer 250 keer per jaar in een restaurant en brengen ze ongeveer 300 nachten per jaar door in hotels of een bed en breakfast om te zien of deze gelegenheden in aanmerking komen om in de gids te worden vermeld. Ook kregen we informatie over de verschillende icoontjes die in de gids staan, en de verschillende talen waarin de gids beschikbaar is.

Eén persoon

Na de theorie kregen we de gelegenheid om hem vragen te stellen. Zo kwamen we te weten dat de inspecteurs altijd een reservering maken voor twee, maar dat er op het laatste moment maar één persoon komt opdagen. Opletten dus als je in een restaurant werkt en dit gebeurt. Grote kans dat je wordt gescreend door Michelin! 

Weetje

Om af te sluiten nog een leuk weetje: wisten jullie dat de Michelingids is ontstaan om de daling in de verkoop van de wegenkaarten op te vangen?