1. Home
  2. Nieuws
  3. Meer doorstromers van mbo naar hbo

Meer doorstromers van mbo naar hbo

Het aantal doorstromers van mbo naar hbo zit in de lift. Steeds meer mbo-studenten studeren verder bij Tio. Zo ook Somar Kap en Max Malipaard, zij schreven zich tijdens een open avond in voor de hbo-opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap en hebben zin om te beginnen. 

Perfecte studie

Somar, een van de studenten Commercieel Business Management wilde verder studeren. Ze heeft gekeken bij andere opleidingen, maar kwam er naar eigen zeggen al snel achter dat het gras daar toch niet groener is. Sterker nog, ze is blij dat ze verder gaat bij Tio met een groepje gelijkgestemden.
"Mijn droom is om ondernemer te worden en een webshop te starten in mode & modeaccessoires", vertelt Somar, die privé al veel online actief is. "Commerciële Economie en Ondernemerschap is dan natuurlijk de perfecte studie en dankzij mijn mbo4-diploma in business krijg ik een aantal vrijstellingen."

E-commerce is de toekomst

Ook Max gaat Commerciële Economie en Ondernemerschap studeren. Hij vindt dat zijn docenten en studiecoach hem goed motiveren. Hierdoor haalt hij alles en is hij er zeker van dat hij het hbo aankan. De keuze voor deze hbo-opleiding met extra aandacht voor e-commerce ligt ook voor Max voor de hand.
"E-commerce is de toekomst", volgens Max. "Ik heb het afgelopen jaar stage gelopen bij een verpakkingsbedrijf en meegewerkt aan het updaten van hun website voor de online-verkoop. Daarin wil ik me verder ontwikkelen, omdat ik zelf ook online consumentenproducten wil gaan verkopen. Dat kan alles zijn, zelfs wc-papier."

Lees meer over: doorstromen