1. Home
  2. Nieuws
  3. Middelbare hotelschool stage in Turkije

Middelbare hotelschool stage in Turkije

Lize-Lotte Bosman loopt stage voor haar mbo Hotelmanagement opleiding bij Limak Lara DeLuxe Hotel & Resort in Turkije. “Ik wilde heel graag in het buitenland stage lopen. Mijn taak hier is om alle gasten in het hotel een goed gevoel te geven en een fijne vakantie te bezorgen. Ik help iedere gast in het hotel en ik zorg dat iedereen tevreden is!”

Voor haar stage bij Hotel & Resort Limak Lara DeLuxe draait Lize-Lotte verschillende soorten shifts. Lize-Lotte: “Ik werk een zogenoemde A shift of een B shift. Wanneer ik een A shift werk, dan start ik ’s ochtends om acht uur. Ik word opgehaald door een shuttlebus van het hotel en ga dan eerst in het hotel ontbijten. Dit mag ik doen in het restaurant voor het personeel, maar ook in het Main Restaurant waar alle gasten ontbijten.” Voor Lize-Lotte gaat er dan een drukke maar gevarieerde dag van start. “Ik ga ’s ochtends eerst naar de guest relations desk en check hier bijvoorbeeld de mail, Zoover, de vakantiereiswijzer en de brieven die naar de gasten gaan die we ontvangen. Vervolgens check ik de paviljoens (kleine strandhuisjes en zwembadhuisjes), de minibar, de handdoeken en kijk ik of alles daadwerkelijk schoon is. Daarna ga ik met de gasten contact maken. Ik praat met zoveel mogelijk gasten en ik regel alles wat ze maar nodig hebben. ’s Middags werk ik graag op de computer vanwege de hoge temperaturen. Ik maak dan reserveringen voor gasten voor diverse zaken, ik verwerk de vragenlijsten die zijn ingevuld door de gasten en ondertussen sta ik natuurlijk altijd klaar om hulp te bieden aan onze gasten.”

Breed inzetbaar

Wanneer Lize-Lotte de andere shift werk, namelijk de B shift, dan ziet haar werkdag er weer compleet anders uit. Lize-Lotte: “Met deze shift start ik wel eerst bij de guest relations desk, maar daarna focus ik mij meteen op het maken van contact met de gasten. Ik maak daarnaast een overzicht voor de volgende dag, waarin staat welke shows we hebben, welke à la carte restaurants open zijn en welke VIP-gasten we verwachten. In het systeem bekijk ik welke gasten er de volgende dag arriveren. Voor de gasten die op huwelijksreis zijn zorg ik dat er wijn en fruit naar de kamer wordt gestuurd en daarnaast hebben we hier ook een speciaal huwelijksconcept.” Lize Lotte vindt het toch wel het leukste aan haar stage dat ze in een groot hotel terecht gekomen is. “En dat ik op het strand zit met hoge temperaturen is natuurlijk ook mooi meegenomen!”

Stage lopen in Abu Dhabi

De stage voldoet helemaal aan Lize-Lotte haar verwachtingen. Lize-Lotte: “Alles wordt hier voor je geregeld en zeer goed begeleidt. Het is een tophotel op een toplocatie. Ook verblijf je hier vlakbij supermarkten, restaurants en uitgaansgelegenheden.” De talenvakken die Lize-Lotte tijdens haar studie Hotelmanagement volgt helpen haar nu goed bij haar stage. “Vooral Engels en Frans zijn erg handig. Maar ook programma’s als Fidelio, Excel en Word waar je op school mee werkt blijken nu erg nuttig.” Ook voor haar volgende stage zoekt Lize-Lotte graag het buitenland op. “Ik wil volgend jaar graag stage lopen in Abu Dhabi. En zodra ik klaar ben met mijn opleiding wil ik graag alle ervaring op doen in andere hotels.”

Lees meer over: internationaal, stage