1. Home
  2. Nieuws
  3. Minor digital marketing

Minor digital marketing

Renate Rigters volgt in het derde jaar van haar hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management de minor Digital Marketing. "Ik denk dat de huidige trends in het toerisme die te maken hebben met online marketing een belangrijk thema zijn om in te investeren."

Renate is van jongs af aan al bezig met het creëren van websites. Renate: “Maar ik was ook altijd al bezig met andere bezigheden op de computer zoals het bewerken van filmpjes en foto’s. Tijdens het tweede jaar van mijn opleiding Internationaal Toeristisch Management kreeg ik les in E-commerce en dit vak heeft mijn interesse voor online onderwerpen weer helemaal wakker geschud.” Voor deze minor begin je alleen, of met een klasgenoot, een informatieve website. “Samen met Kris Hoornick heb ik Braboparty.com gestart. Braboparty is een online feest community met de feestagenda voor alle muziekstijlen in Brabant. Voor de marketing van je website moet je Social Media gaan inzetten en een strategie gaan bedenken via een zogenaamde ‘Internet Scorecard’. Het doel hiervan is om met de juiste content voor je website bezoekers te trekken en deze te behouden.”

Altijd en overal vindbaar via Social Media

Renate heeft geleerd dat online marketing zeker gebruikt kan worden voor Social Media. Renate: “Ik wist wel dat er campagnes bestonden op Facebook, maar niet dat deze zo goed werken. Daarnaast was het erg handig om te leren werken met de Internet Scorecard, aangezien dit de leidende draad wordt voor je website. Je stelt een plan op en je kunt daarmee zien of je je doelstellingen na een tijdje gehaald hebt. Ook werd het me al snel duidelijk dat je niet alleen op Facebook moet gaan zitten met je bedrijf of website, maar ook op zoveel mogelijk andere Social Media zoals Google+, LinkedIn, Youtube, Pinterest, Tumblr, maar ook zeker op Twitter! Je wordt steeds sneller gevonden wanneer de naam van je website of bedrijf op meerdere plekken op internet staat.”

Online marketing een aanrader!

Renate vond deze minor erg geslaagd. Renate: “We hadden een erg gezellige docent, erg belangrijk. Maar ook de samenwerking met mijn Braboparty-maatje was erg leuk! Wij konden samen leuke dingen bedenken voor acties via Facebook en de beste feesten uitkiezen die we op onze site wilden plaatsen.” Daarnaast vond Renate het erg fijn om zelfstandig te mogen werken tijdens de lessen. “Je mag zelf bepalen hoe je jouw project wil neerzetten en zo wordt het echt je eigen website.” Renate raadt deze minor niet alleen aan voor iedereen die veel online aan de slag wil. Renate: “Mensen die nog niks afweten van Social Media en online marketing kunnen hiermee hun kennis verbreden.” Op dit moment is Renate aan het afstuderen bij Archipel. Renate: “Zij willen een reisbureau gericht op ouderen starten en ik zoek uit hoe ze dat het beste kunnen gaan doen.” In december gaat Renate een half jaar in haar eentje backpacken in Latijns Amerika. “Hiervoor heb ik de website thatwanderlust.com gecreëerd. Deze site heb ik gemaakt om tijdens mijn reis alle avonturen te kunnen vertellen via (video)blogs en om zo ook sponsors te kunnen krijgen voor mijn reis. Natuurlijk staat ThatWanderlust ook op Social Media!”

Volg Renate op LinkedIn.

Lees meer over: minor, online marketing