1. Home
  2. Nieuws
  3. Specialisme citymarketing bij minor eventmanagement

Specialisme citymarketing bij minor eventmanagement

Toerismestudente Annemieke de Jager volgt de minor Eventmanagement om zich nog verder te ontwikkelen. “Ik wil mij graag expertise opbouwen in de citymarketing en daarvoor is deze minor Eventmanagement zeer geschikt.”

Verbreden op de eventmarkt

Annemieke heeft bewust gekozen voor de minor Eventmanagement. “Ik wil graag meer leren over de evenementenkant en over citymarketing in het bijzonder.” Ze vindt het niet erg dat ze de enige uit haar klas is die voor deze minor heeft gekozen. “Je moet je eigen keuzes maken. Ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan en mij op deze manier kan ontwikkelen als citymarketeer.”

Eventmanagement

De minor Eventmanagement gaat diep in op alles wat er komt kijken bij het organiseren van evenementen. Daarnaast krijg je veel inzicht in de trends en ontwikkelingen binnen de evenementenmarkt. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Deze kennis doe je bij Tio niet alleen op in de boeken. “Het is een hele brede minor, waarbij zelfs aspecten als de veiligheid en logistiek bij events aan bod komen”, zegt Annemieke. “Van de vele praktijkvoorbeelden van de docenten heb ik het meeste geleerd.”

Toekomstplannen

Ook over het afstuderen heeft ze al goed nagedacht: “Ik kom zelf uit Groningen en wil het toerisme weer terughalen naar deze provincie. Door de aardbevingen is Groningen negatief in het nieuws gekomen, maar via citymarketing wil ik laten zien wat Groningen allemaal voor moois te bieden heeft.”

Keuze voor Tio

De toerismestudente volgde eerder de opleiding Hospitality Management. Daarna wilde ze zich verder ontwikkelen. “Tio sprak me eigenlijk direct aan. Het is kleinschalig en er is veel interactie met docenten. Door mijn functiebeperking – dyscalculie – heb ik extra begeleiding nodig. Ik vind het fijn dat ik bij Tio snel in contact kom met docenten en zij mij de begeleiding geven die ik nodig heb.”

Volg Annemieke op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, minor