1. Home
  2. Nieuws
  3. Minor Study Abroad in Noorwegen

Minor Study Abroad in Noorwegen

Toerismestudent Angelo Luijkx heeft een periode in het buitenland gestudeerd. Angelo: "Toen ik vorig jaar de kans kreeg om een minor te kiezen, wist ik het meteen: ik wil studeren in het buitenland. Dus koos ik voor de minor Study Abroad, omdat ik meer van de wereld wilde zien. Bij deze minor ga je een semester studeren aan een van de partnerscholen van Tio. Tijdens deze unieke kans maak je kennis met een ander land en leer je nieuwe vrienden kennen uit verschillende landen. Lees hieronder mijn verslag en bekijk de video om meer van de omgeving te zien"

"Momenteel studeer ik aan de University College of Southeast Norway in Bø. Ik heb gekozen om in Noorwegen te studeren, omdat ik Scandinavië prachtig vind en ik nog niet eerder in Noorwegen was geweest."

De lessen

"Op school krijg ik onder andere les in Sustainability Management, leer ik over de Noorse cultuur en natuur en krijg ik zelfs Noorse taalles. De lessen worden in het Engels gegeven en zijn goed te volgen."

Ruimte om Noorwegen te ontdekken

"Naast de lessen is er ook nog voldoende vrije tijd om meer te ontdekken van Noorwegen en haar prachtige natuur. Op slechts een paar minuten lopen van mijn studentenwoning vind je verschillende hiking trails met prachtige bossen, meren en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Van de sneeuw en kou heb ik overigens weinig last; ik woon op een steenworp afstand van de school; ik ga er te voet naar toe."

Ervaring rijker

"Mijn ervaring over de keuze van deze minor en van Noorwegen is zeer positief. Ik heb zeker geen spijt van die keuze en raad eigenlijk iedereen aan die twijfelt om te kiezen voor een semester in het buitenland. Je bent een hele ervaring rijker en die pakt niemand je meer af!"

Volg Angelo op LinkedIn

Video: Angelo in Noorwegen

Lees meer over: internationaal, minor, study abroad