1. Home
  2. Nieuws
  3. Leer websites bouwen tijdens de minor Digital Marketing

Victor Occelli leert websites bouwen tijdens de minor Digital Marketing

Student Victor Occelli studeert International Business Management, vooral omdat hij graag de sales in wil. “Ik vind het interessant om een verhaal over te brengen aan mensen, om hen de juiste informatie te geven. Dat doe ik nu eigenlijk ook tijdens de minor Digital Marketing, maar dan krijgen de consumenten de informatie via het lezen op de website.”

Websites leren bouwen

“In eerste instantie had ik weinig kennis van het bouwen van websites. Tijdens de minor Digital Marketing wordt hier veel aandacht aan gegeven. Ik vind het interessant om te leren hoe je websites kunt bouwen, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je website goed wordt gevonden online en welke rol social media hierbij kan spelen.”

Woodies

Victor is aan de slag gegaan met een start-up, het bedrijf ‘Woody’s’. “Dit bedrijf maakt meubels van gebruikt hout. Bij het opzetten van de website komt veel om de hoek kijken. “Consumenten weten weinig over het hergebruiken van hout en daarom wilde ik mij hier ook in verdiepen. Ik sta volkomen achter het concept en vind het interessant om met natuur bezig te zijn. Uiteindelijk bleek het bouwen van een website lastiger te zijn dan ik dacht. Ons team bestond uit 3 mannen en we hebben allemaal een eigen taak. Het schrijven van de teksten, de inhoud zo helder mogelijk te vertalen in het design, maar ook het gebruik van de juiste foto’s.”

Usability van de website

Tegenwoordig is het volgens Victor bijna een must om kennis te hebben over E-commerce en het bouwen van websites. “Je leert ontzettend veel tijdens de minor en begrijpt ook steeds meer van het de usability van de website, de gebruiksvriendelijkheid. Het is belangrijk dat je de bezoekers behoud op de website en dat zij vaker terugkomen. En daar is een perfect design natuurlijk zeer belangrijk voor.”

Volg Victor op LinkedIn

Lees meer over: digital marketing, minor