1. Home
  2. Nieuws
  3. Nederland populair onder internationale studenten

Nederland #2 van Europa volgens internationale studenten

Nederland is binnen Europa het tweede populairste land voor internationale studenten om te studeren en zelfs het zevende wereldwijd. Dat bleek onlangs uit onderzoek van online studieplatform education.com onder ruim 20.000 internationale studenten. Op één en drie binnen Europa eindigden respectievelijk Spanje en Zwitersland.

Nederlandse onderwijskwaliteit hoog

Met name de hoge kwaliteit van het onderwijs maakt Nederland zo’n geliefd studieland onder de internationale studenten, bleek uit het onderzoek. Maar liefst acht Nederlandse universiteiten van de meer dan 2.000 deelnemende universiteiten wereldwijd bereikten de top 100. Daarnaast scoort Nederland hoog op het gebied van carrièremogelijkheden.

“Een indrukwekkende prestatie voor zo’n klein land”, aldus het rapport. “Veel internationale studenten kiezen ervoor in Nederland te studeren en blijven er ook na hun afstuderen.”

Studeren in Nederland ‘uitstekende keuze’

Fredrik Högemark, chief information officer van educations.com, in het rapport: “Internationale studenten hebben specifieke overwegingen om voor een bepaalde universiteit of studieprogramma te kiezen. Gezien Nederland wereldwijd als derde is beoordeeld op de kwaliteit van het onderwijs en de overheid hard werkt aan het creëren van carrièremogelijkheden voor afgestudeerden, is studeren in Nederland voor internationale studenten een uitstekende keuze.”

Nederland laat onder meer Australië, UK en USA achter zich

Opvallend is dat Australië, UK en USA in het onderzoek minder goed scoren dan Nederland. Onder met name Aziatische studenten zijn deze drie bestemmingen nog altijd populair om in te studeren. Uit het onderzoek blijkt echter dat de onderwijskwaliteit in Nederland hoger is en dat Nederland ook op andere vlakken hoger scoort. Van de drie wist alleen Australië, met een nipte tiende plek, de top 10 wereldwijd te behalen.

Over het onderzoek

Meer dan 20.000 internationale studenten deden mee aan het onderzoek en beoordeelden landen op factoren als de onderwijskwaliteit, carrièremogelijkheden, studiekosten, cultuur en omgeving. Slechts één land binnen Europa, Spanje, wist beter te presteren dan Nederland. Overall was het Nieuw-Zeeland dat als beste beoordeeld werd door de studenten.

Bron: education.com

Lees meer over: internationaal, study abroad