1. Home
  2. Nieuws
  3. Marketingstage in New York

Wonen en werken in the city that never sleeps

Studente Merel van der Neut wilde altijd al een keer naar New York en voor haar studie Commerciële Economie en Ondernemerschap moest ze sowieso nog een buitenlandse stage lopen. 1 + 1 = 2 dus. Ze wist een ambitieuze stageplek te regelen bij een groot, internationaal bedrijf en pakte haar koffers. Merel: “Dit was een gave kans, die kon ik niet laten liggen. En het bevalt supergoed: New York is geweldig.”

Benieuwd naar avonturen van andere studenten? Bekijk dan de vlog van Sophie. Zij ging voor haar stage naar het mooie Mauritius!
Bekijk vlog van Sophie in Mauritius

Flow Traders

Merel loopt als sales- en marketingassistent stage bij Flow Traders; een bedrijf dat liquiditeit op de effectenbeurs verschaft door het afgeven van bied- en laatprijzen. “Flow Traders is een ‘market maker’”, legt Merel uit, “en handelt in ETP’s (exchange-traded products). Het is groot in Amsterdam, maar heeft ook vestigingen in Singapore, Hongkong, Londen en dus New York.”

Digital footprint

Tijdens haar stage heeft Merel zich voornamelijk gefocust op haar onderzoek. “Ik heb onderzoek gedaan naar de digital footprint van Flow Traders”, vertelt ze. “Dus hoe het bedrijf online zichtbaar is; welke informatie erover te vinden is op websites en social media.”

“Het bleek dat veel online informatie gefocust was op recruitment”, gaat Merel verder. “Een foto van de bar van een van de vestigingen bijvoorbeeld, voor het werven van nieuw personeel. Naar klanten toe is dat niet professioneel. Of een Twitteraccount dat al sinds 2014 niet meer actief was. De resultaten heb ik vorige week gepresenteerd hier op kantoor. Ze waren blij met het onderzoek en konden zich vinden in mijn conclusie.”

Blij met keuze voor studie

Merel studeert E-commerce Marketing Sales (EMS, nu Commerciële Economie en Ondernemerschap). “Ik was destijds aan het twijfelen over commerciële economie”, legt ze uit. “Totdat mijn ouders deze studie van Tio noemden. Ik kende het niet, maar de studie was heel breed en voldeed echt aan mijn interesses. Van die keuze heb ik geen spijt gehad, het bevalt goed!”

Van theorie naar praktijk

Merel kon tijdens haar stage al veel kennis en vaardigheden van haar studie toepassen. “Vooral van de marketingvakken kwam veel terug.” Maar ook de soft skills kwamen van pas, vertelt ze. “Op Tio wordt erg gefocust op presenteren. Presenteren is niet zo mijn ding. Maar toen ik vorige week mijn onderzoeksresultaten moest presenteren, superspannend natuurlijk, merkte ik dat die lessen me erg geholpen hebben. Het ging goed.”

Gave ervaring

Inmiddels zit haar stage er bijna op. “Een supergave ervaring. Ik heb veel nieuwe kennis opgedaan. Voor zo’n groot bedrijf had ik nog nooit gewerkt en al helemaal niet in Amerika. Interessant om te zien hoe het er nu echt aan toe gaat in zo’n bedrijf. En New York is een geweldige stad. Ik woon in The Webster Apartments, midden in Manhattan, met alleen maar meiden. Daar heb ik goede vriendinnen aan overgehouden”, zegt Merel tot slot. “Ik ben zo blij met de beslissing om hier stage te lopen!”

Bekijk ook de video met Merel

Volg Merel op LinkedIn