1. Home
  2. Nieuws
  3. Toerismestage op Mauritius

Bijzondere toerismestage op Mauritius

De wereld ontdekken; dat is wat ze het liefste doet en het is haar droom om daar haar werk van te maken. Met een stage voor een touroperator op Mauritius komt die droom ineens wel heel dichtbij voor toerismestudente Sophie de Weerdt. “Dankzij mijn opleiding Internationaal Toeristisch Management leer ik de wereld kennen, dat is geweldig.”

“Ik loop mijn stage bij een touroperator op Mauritius“, vertelt Sophie. “Als e-commercecoördinator & projectmanager richt ik me voornamelijk op de e-commerce. Ik zet een nieuwe website op: een online boekingsplatform voor tours en activiteiten op Mauritius. Ik houd me bezig met content, design en het online aanwezig en zichtbaar zijn. Zo schrijf ik bijvoorbeeld over de tours en beslis ik o.a. over de kleurenthema’s en foto’s.”

Van quadsafari’s tot helikoptervluchten

“Het leukste aan deze stage zijn de excursies”, gaat Sophie enthousiast verder. “Omdat ik voor de website moet weten wat alle tours en activiteiten inhouden en omdat we eigen foto’s en promo-video’s willen gebruiken, ga ik zelf zo veel mogelijk excursies af met mijn camera en go-pro. Zo heb ik een underwater sea walk gedaan, ben ik op een catamaran naar het noordelijke eiland gevaren, ben ik op quadsafari geweest en heb ik Mauritius zelfs vanuit de lucht bewonderd in een helikopter!”

Hoge verwachtingen

Het bedrijf werkt met klanten uit het luxe segment, dat betekent dat ze hoge verwachtingen hebben. “Het gewenste niveau van alle bezigheden ligt dus hoog”, zegt Sophie. “Dat kan alleen door goed samen te werken met de verschillende departementen binnen het bedrijf. Dat is leerzaam.”

Van theorie naar praktijk

Sophie studeert Internationaal Toeristisch Management en veel vakken komen haar tijdens haar stage van pas. “Uiteraard heb ik veel gehad aan het vak e-commerce, aangezien ik help bij het op touw zetten van een nieuwe website en bestaande websites moet optimaliseren. Hierbij is verstand van zoekmachines, SEO en SEA erg handig. Tools om achter de online prestaties van een website te komen, die ik tijdens dit vak heb leren kennen, gebruik ik nu in ook daadwerkelijk. Verder komen de toeristische vakken van pas.”

Van dromen naar doen

“De wereld leren kennen vind ik geweldig”, sluit Sophie af. “Dat kan dankzij Tio. Het internationale aspect was voor mij een belangrijke reden om voor deze opleiding te kiezen. Daarnaast sprak de kleinschaligheid en het persoonlijke van Tio mij aan. Ik wil later van reizen mijn werk kunnen maken en dankzij Tio is dat meer dan alleen een droom!”

Volg Sophie op LinkedIn

Bekijk ook de vlog van Sophie

We hebben Sophie gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend