1. Home
  2. Nieuws
  3. Olympische Spelen meemaken tijdens studie in het buitenland

Olympische Spelen meemaken tijdens studie in het buitenland

Beau Metz en Maurits Meiboom zijn voor hun Minor Study Abroad in Zuid-Korea. Ze vielen met hun neus in de boter: ze konden precies de Olympische Spelen meemaken. Beau: “Ik heb de Minor Study Abroad gekozen, omdat ik graag alle kansen wil aangrijpen om naar het buitenland te gaan.”

Olympische Spelen

Studenten International Business Management Beau en Maurits studeren een semester aan Soongsil University in Seoul, Zuid-Korea. De colleges zijn nog niet begonnen, maar ze vertrokken in februari al, om de Olympische Spelen te kunnen meemaken. Een geweldige ervaring natuurlijk!

Beau: “Ik heb voor Korea gekozen omdat ik de regio interessant vind, veel nieuws kan leren en buiten mijn comfortzone wil komen. Wij kunnen hier onze favoriete vakken kiezen en voor de internationale businesses liggen hier grote kansen. Ik verwacht dat ik in de toekomst veel zal hebben aan de ervaring die ik hier opdoe.”

Leven in Zuid-Korea

In de paar weken die de twee business-studenten nu in Seoul wonen, hebben ze al veel gezien van de cultuur. “Korea is een land met vele gezichten en een echt eigen cultuur”, zegt Beau. “Het leven in Seoul bevalt zeer goed. We wonen allebei in een studio met een schitterend uitzicht over de stad. De locals zijn erg aardig. Ze helpen als je de weg niet kan vinden, of om bijvoorbeeld te leren eten met chopsticks. Het eten is hier heerlijk en ik wen ook al aan de pittigheid. Op elke hoek van de straat is wel een standje te vinden met lokale specialiteiten en er zijn veel grote markten met de lekkerste hapjes.”

International Business Management 

“De Minor Study Abroad past goed bij mijn studie International Business Management. Deze studierichting heeft mij altijd al aangesproken, ik heb een goed gevoel voor cijfers en het leggen van verbanden. Ik heb voor International Business aan Tio gekozen, omdat je hier vakken kunt volgen die bij andere opleidingen niet worden aangeboden, zoals het praktijkvak Stocks and Bonds. Verder heb ik voor Tio gekozen vanwege de persoonlijke benadering en de gezellige, vrije sfeer. Ik vind het ook belangrijk dat de studie gecombineerd wordt met de nodige uitstapjes en buitenschoolse activiteiten. Daarnaast vind ik het heerlijk om de internationale kansen aan te grijpen, en zoals nu het geval is, een deel van mijn studie in het buitenland te kunnen volgen.”

Volg Beau en Maurits op LinkedIn.