1. Home
  2. Nieuws
  3. Ondernemer én online marketeer

Ondernemer én online marketing specialist

Alumnus Robbert Vrijbloed heeft zijn eigen bedrijf: “De vrijheid als eigen baas is heerlijk!”

Met een cocktail op het strand leven als een digital nomad. Als het aan hem ligt, is dat zijn toekomst. Robbert Vrijbloed rondde drie jaar geleden twee opleidingen af aan Hogeschool Tio, begon vorig jaar voor zichzelf en heeft inmiddels een goedlopend bedrijf. “De zaken gaan goed. Ik doe mijn werk met veel plezier!”

Online marketeer

Robbert is actief als online marketeer en SEO-specialist voor Propermedia; de onderneming waar hij vorig jaar is ingestapt en die hij samen met zijn partner heeft laten groeien tot een succesvol bedrijf. Robbert vertelt enthousiast: “Propermedia is gevestigd in Purmerend en is hét marketingbureau in Noord-Holland. Het is heel leuk om te merken dat klanten mij zien als expert in mijn vakgebied.”

Netwerk is belangrijk

Robbert en zijn partner van Propermedia vullen elkaar goed aan. Robbert: “Ik ben een goede marketeer en mijn partner is weer een hele goede IT’er. Samen zijn we een gouden combinatie. We hebben veel klanten, bedienen landelijke spelers. We hebben een heel divers klantenbestand: cateraars, advocatenkantoren, opslagverhuurders, mediators. Die variatie maakt het zo leuk. De meeste klanten komen via via bij ons terecht; ons netwerk is dus heel belangrijk.”

Twee diploma’s in drie jaar

Robbert volgde in 2011-2012 de mbo-opleiding Hotelmanagement en vervolgens hbo Hotel- en Eventmanagement (beide versneld) aan Tio. “Ik heb dus twee diploma’s in drie jaar tijd gehaald. Dat was wel even doorwerken, maar het was goed te doen”, zegt hij.
“Ik ben nog altijd blij dat ik dat heb gedaan, ik heb er nu nog profijt van. Het vak Managementvaardigheden bijvoorbeeld, maar ook de Minor Marketing en Communicatie. Doordat de vakdocenten veel praktijkervaring hebben, heb ik destijds veel van ze kunnen leren.”

Van Revenue Manager naar eigen baas

Direct na zijn studie ging Robbert als Revenue Manager aan de slag bij The Toren Hotel Groep in Amsterdam; de nummer 1 hotelgroep van Nederland. “Ik had het daar erg naar mijn zin. Ik heb er veel geleerd over online marketing, revenue management en het onderhouden van klantenrelaties. En dat kan ik nu, ook buiten de horeca, weer toepassen.”

Want uiteindelijk besloot Robbert voor zichzelf te beginnen. “Bij The Toren zat ik toch niet helemaal op mijn plek. Vanwege mijn drang naar vrijheid besloot ik voor mezelf te beginnen. De vrijheid als eigen baas vind ik heerlijk. En de hotellerie is een hele goede basis voor andere beroepen. Ik doe mijn werk met veel plezier.”

Digital nomad

De zaken gaan goed voor Robbert en over klanten heeft hij niets te klagen. Propermedia is sinds kort gevestigd in een groot en modern kantoor en heeft inmiddels een vaste medewerker en een stagiaire in dienst. Toch blijft hij dromen. “Op termijn wil ik graag kunnen leven als digital nomad,” vertelt hij stralend. “Dus: lekker aan het werk, maar dan met een cocktail op het strand!”

Volg Robbert op LinkedIn.