1. Home
  2. Nieuws
  3. Indy Brooks wint tweede online finale Stocks & Bonds

Indy Brooks wint tweede online finale Stocks & Bonds

De tweede finale van de minor Stocks & Bonds is gewonnen door tweedejaarsstudent Hotel- en Eventmanagement (Engelstalig) Indy Brooks van Tio Amsterdam. In een spannende online finale gingen vijf finalisten van de verschillende Tio-vestigingen de strijd met elkaar aan. Indy wist de jury als beste te overtuigen met zijn presentatie en beleggingsstrategie en won daarmee € 450,-.

Beleggen als een baas

Beleggen als een baas, weet jij hoe je dat aanpakt? De studenten van de minor Stocks & Bonds inmiddels wel! Zij doken deze zomer in de fascinerende wereld van het beurswezen en maakten zich heel wat financiële kennis eigen. Kennis die vervolgens direct in de praktijk werd gebracht middels een spannend, virtueel beursspel. Wie past de beste strategie toe en behaalt de meeste winst? De vijf beste studenten stonden deze week in de online finale.

Live presenteren

Vanwege corona vond de finale helemaal online plaats. Dat betekende dus: in je eentje voor je webcam presenteren terwijl al je medestudenten en de juryleden live meekijken. Best spannend! Maar daar was bij de finalisten weinig van te merken vandaag. Één voor één presenteerden ze, als beoefende beurshandelaren, en helemaal in het Engels, hun strategie en resultaten. De jury maakte het de finalisten niet makkelijk met pittige vragen over beleggingsportefeuilles, daytrading, short selling en fundamentele analyses.

Blije winnaar

Hotel and Event Management-student Indy had volgens de jury de beste strategie. Indy had een actieve aanpak en richtte zich voornamelijk op short selling en daytrading. Volgens de jury maakte hij daarbij heel goed gebruik van technische analyses. Indy zelf was blij verrast. “Stock trading is een nieuwe passie van me geworden”, vertelde hij enthousiast. “Ik vond de minor Stocks & Bonds helemaal top. Het programma zat goed in elkaar en de boeken van beroemde beurshandelaren waren erg handig. Ik voelde me supertrots toen ik hoorde dat ik had gewonnen!”

Studente Floor van Gemeren van Tio Utrecht behaalde de tweede plek en student Bart Verhoef, ook van Tio Utrecht, eindigde als derde.

Minor in de zomer

De studenten die deze minor Stocks & Bonds volgden, deden dat al in de zomer. Tio bood de hbo-studenten die deze zomer hun stage als gevolg van corona niet konden of wilden doen, namelijk het alternatief om de stage om te ruilen voor een minor in de online omgeving. De stage wordt dan later in het jaar ingehaald. Zo hoeven ze geen onnodige studievertraging op te lopen.

Lees meer over: minor, project, winnaar