1. Home
  2. Nieuws
  3. “Ik mis niets dankzij de online lessen van Tio”

“Ik mis niets dankzij de online lessen van Tio”

Dat alle scholen vanwege het coronavirus hun deuren voor minimaal drie weken moeten sluiten, is voor Hogeschool Tio geen reden om geen lessen meer te geven. Integendeel; voor de Tio-studenten worden alle lessen al direct sinds dag één van de scholensluiting online aangeboden. “Ik ben blij dat de lessen op Tio gewoon doorgaan”, zegt Hotel- en Eventmanagementstudent Britt Reinders. “Zo loop ik geen onnodige achterstand op.”

Direct lessen online

Door snel en kordaat te handelen kreeg Tio het voor elkaar om nog geen halve dag na de nieuwe maatregelen alle hbo- en mbo-lessen online aan te kunnen bieden aan de studenten. “Ja, top! Het is megasnel opgepakt door Tio; goed en snel geanticipeerd”, zegt Britt. “Hierdoor mis je niets en loop je geen onnodige achterstand op. Zo hoeft niemand er echt last van te hebben dat er geen fysieke lessen zijn.”

Online onderwijs werkt goed

De Tio-docenten geven de lessen live en de studenten kunnen deze lessen thuis vanachter hun eigen computer volgen. “De lessen zijn op deze manier goed te volgen”, vertelt Britt. “Sowieso biedt Tio veel tentamentrainingen standaard online aan en zijn deze ook altijd terug te kijken. Daar heb ik altijd al veel gebruik van gemaakt en het werkt goed!”

Geen achterstand oplopen

Britt is blij dat de lessen op deze manier gewoon doorgaan, vertelt ze. “Nu we geen mogelijkheid hebben om naar school te komen, is het handig dat Tio de lessen online aanbiedt. Deze online lessen kun je volgen waar je maar wilt. Zo loop ik geen onnodige achterstand op. Toch hoop ik dat de lessen straks weer gewoon in het lokaal te volgen zijn. Ik mis de sociale contacten en ik vind de school een fijne plek om te zijn.”