1. Home
  2. Nieuws
  3. Jonge studente droomt van eigen restaurant

Jonge studente droomt van eigen restaurant

Tio-studente Sanne Boelsums was pas zestien jaar toen ze vorig jaar begon aan haar hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Tio Amsterdam. Toen zelfs nog te jong voor een bijbaan in de horeca, maar na een jaar Tio inmiddels wel al flink wat ervaring rijker. Zo liep ze stage op Aruba en haalde ze haar propedeuse.

Tijdens een scholenvoorlichting liet Sanne haar oog vallen op de informatiestand van Tio. Na de presentatie raakte ze geïnteresseerd en schreef ze zich in voor de open dag. Nog enthousiaster volgde ze een meeloopdag, waarna ze zich meteen inschreef voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement. Een hele bewuste keuze, want ze wilde altijd al in de horeca werken.

Op avontuur in Aruba

Zodra ze oud genoeg was ging ze aan het werk bij een restaurant. En voor haar eerste stage, afgelopen zomer, vertrok ze voor drie maanden naar Aruba. “Dat was echt een fantastisch avontuur”, vertelt Sanne. “Ik liep stage bij een cateringbedrijf. Ik heb er veel van geleerd; hoe het er achter de schermen aan toegaat en wat er allemaal komt kijken bij het regelen van de catering van een evenement.” Maar niet alleen haar werkzaamheden waren leerzaam: “Ik heb veel over mijzelf geleerd. Zelfstandig zijn, het volwassen worden”, lacht ze.

Brede opleiding

Sanne koos Hotel- en Eventmanagement vooral voor de hotelkant. “Maar nu ik deze opeldeiding doe, vind ik de eventkant ook steeds leuker. Het is een brede opleiding waarmee je veel kanten uit kunt.” Eén ding weet Sanne zeker; ze wil ooit een eigen restaurant beginnen. En ook daarom koos ze voor Tio: “Je leert bij Tio in het eerste jaar vooral de praktijk. Hoe je gasten kunt ontvangen bijvoorbeeld. En dat kun je dan in je stage toepassen. Die combinatie zorgt ervoor dat je beter wordt.”

Bovendien schept het feit dat je bij Tio studeert verwachtingen bij bedrijven volgens Sanne: “Als Tio-student moet je goed leren en zorgen dat je informatie kan toepassen in praktijk. Veel bedrijven gaan ervan uit dat Tio-studenten goede studenten zijn, en dat moet je in de praktijk nog wel even waarmaken. Maar als je voor deze opleiding hebt gekozen en je vindt het leuk, maakt het niet uit dat je er hard voor moet werken.”

Jongste van de klas

Als zestienjarige zat Sanne haar eerste studiejaar in de klas met studenten tussen de achttien en eenentwintig jaar. Maar dat vindt Sanne niet erg: “Ik ben altijd de jongste geweest, daar leer je wel mee omgaan. En ik heb alleen maar aardige en behulpzame medestudenten gehad, ook al zijn ze altijd verbaasd dat ik nog zo jong ben.”

Volg Sanne op LinkedIn.

Lees meer over: horeca, internationaal, stage