1. Home
  2. Nieuws
  3. “Wij leerden elkaar kennen tijdens het introductiekamp van Tio”

Van Tio-student naar succesvol ondernemer én Tio-docent

Twee oud-Tio-studenten ontmoetten elkaar 20 jaar geleden op het introductiekamp in de Ardennen; hij als instructeur, zij als studentbegeleider. Die ontmoeting bleek allesbepalend: zeven jaar later was het (voor zo ver bekend) eerste ‘Tio-huwelijk’ een feit. Wouter: “Heel bijzonder. En op de plek waar het toen, precies 20 jaar geleden, allemaal begon zullen we elkaar dit jaar ook weer zien. Hoe gaaf?!”

Hoe het begon

Het is augustus 1999. Tessa is net klaar met haar studie Reisbureaumanagement van Tio en gaat als doegroepmama nieuwe Tio-studenten begeleiden op het introductiekamp. Wouter, dan al een jaar klaar met dezelfde studie maar nog altijd betrokken bij Tio’s studentenvereniging, zal als buitensportinstructeur aanwezig zijn. De twee vinden elkaar in hun gedeelde passies voor reizen en sporten en niet veel later slaat de vonk definitief over.

20 jaar later

Fast forward in de tijd: Tessa en Wouter Castelijns zijn inmiddels 13 jaar getrouwd. Wouter begon na zijn studie voor zichzelf en richtte Buffel Outdoor op. “We organiseren buitensportactiviteiten en sportieve vakanties voor gezinnen, grote groepen en scholen, in o.a. België, Frankrijk, Italië en Slovenië”, vertelt hij. Tessa werkt als travel consultant & marketing- en productmanager bij Eigen Wijze DUIKreizen. “Een touroperator gespecialiseerd in duikreizen wereldwijd, van Bonaire tot de Galapagos Eilanden”, legt ze uit.

Liefde voor reizen

Beiden hebben van hun passie hun werk weten te maken. “Reizen is iets wat in mijn hart zit”, legt Tessa enthousiast uit. “De wereld ontdekken heb ik altijd gewild. Dat is een passie die ik niet los kan laten. Maar ook sport vind ik heel erg leuk. Sportieve vakanties, zoals Wouter en ik organiseren, dat zou ik zelf ook alleen maar willen.” Lachend vult ze aan: “Ik denk regelmatig: dat we die passies allebei gecombineerd hebben binnen ons werk, hoe briljant is dat?!”

Geweldige Tio-tijd

De grondbeginselen van het toerisme maakten Tessa en Wouter zich ooit eigen op Tio. “Het was een fijn jaar waarin ik veel kennis heb opgedaan van het toerisme”, herinnert Tessa zich. “Met persoonlijk onderwijs en docenten uit het vak die hun lessen vanuit passie gaven.” Ook Wouter, die de opleiding een jaar eerder volgde, heeft goede herinneringen. “Ik vond de studie geweldig”, blikt hij terug. “Het was praktijkgericht, kleinschalig en kon versneld. Ik wilde per se de reiswereld in. Dat is gelukt!”

Van Tio-student naar Tio-docent

Afscheid nemen van Tio kon Wouter niet; naast zijn werk als ondernemer werkt hij met veel plezier als docent op de vestiging Hengelo. “Hartstikke leuk natuurlijk, omdat ik als oud-student al een band met Tio heb”, vertelt hij enthousiast. “Maar los daarvan is het heel gaaf om met jonge mensen te werken en ze dingen te leren. Mijn ervaring als ondernemer kan ik goed gebruiken. Die praktijkverhalen horen studenten heel graag. Daar doe ik het voor: studenten op een leuke manier iets bijbrengen.’

“Op Tio is veel veranderd sinds ik er studeerde”, gaat hij verder. “Tio is meegegaan met de tijd, met de ontwikkeling van het onderwijs. Dat zie je aan de faciliteiten, maar bijvoorbeeld ook aan de docenten uit de praktijk die weten wat er speelt. De leskwaliteit is hoger en het curriculum vollediger.”

Net als toen

Zowel Wouter als Tessa is jaarlijks nog te vinden op het Tio-introductiekamp in de Ardennen. “Wouter is meestal jarig tijdens die week. Dan kom ik ook even langs om dat te vieren, samen met de studenten en instructeurs, heel leuk”, zegt Tessa. Wouter vult aan: “Ook dit jaar weer. Hoe gaaf is het dat we elkaar weer zullen zien op de plek waar het 20 jaar geleden begon?”

Missie geslaagd

Leuk detail: de intro wordt, in samenwerking met Cognatio, jaarlijks georganiseerd door Wouters Buffel Outdoor. “Heel leuk om te mogen doen! Sowieso draagt een introductiekamp bij aan een gavere studietijd”, zegt Wouter tot slot, “daar ben ik van overtuigd. Het doel van zo’n intro is elkaar leren kennen. Ha, dat is in het geval van Tessa en mij destijds bijzonder goed gelukt!”

Lees meer over: docent, toerisme, werken bij Tio