1. Home
 2. Studeren bij Tio
 3. introductie
 4. Waarom op introductie?

7 redenen om op introductie te gaan

Ben jij deze zomer geslaagd en begin je na de vakantie met een nieuwe studie? Dan sta je aan de vooravond van je studententijd, volgens velen zelfs de mooiste tijd van je leven. Begin je studieperiode goed en ga mee op introductie; absoluut de moeite waard. Waarom? Wij geven je zeven redenen! 

 1. Vrienden voor het leven
  De beste reden om mee te gaan is natuurlijk dat je in een korte tijd veel nieuwe mensen leert kennen. Dankzij verschillende (groeps)activiteiten maak je makkelijk contact met elkaar, superlaagdrempelig dus. Jouw netwerk zal zich razendsnel uitbreiden, en dat nog vóór je studie is begonnen!
 2. Avontuurlijke activiteiten
  Natuurlijk varieert dit per school en studie, maar over het algemeen worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd tijdens zo’n introductiekamp. Van mountainbiken tot raften en van abseilen tot survivallen. Gave dingen die je anders misschien nooit zou doen!
 3. Don’t worry
  Allemaal leuk en aardig, zo’n intro, maar misschien ook best spannend. Maar bedenk je: iedereen zit in hetzelfde schuitje en anderen zullen het stiekem ook best eng vinden in het begin. In de praktijk blijkt het altijd mee te vallen. Zo’n intro is gewoon supergezellig, niets om je zorgen om te maken.
 4. Gelijkgestemden
  Omdat je alleen met jongeren bent die net als jij gaan starten met een nieuwe studie is de sfeer relaxed en gemoedelijk. Iedereen om je heen is hier voor het eerst en kent nog niemand, dat schept een band. Hoe leuk dat je je kunt omringen met gelijkgestemden?
 5. Eigen studentenvereniging
  Tijdens een intro maak je ook kennis met L.S.V. Cognatio, Tio’s eigen landelijke studentenvereniging. Interesse om lid te worden? Maak dan eens een praatje met de leden en vraag ze naar hun ervaringen. Misschien kun je je zelfs al gelijk inschrijven. Leer je nóg meer mensen kennen!
 6. Vakantiegevoel
  Dankzij de gave activiteiten, leuke mensen, ongedwongen sfeer en onvergetelijke feestavonden zou je van zo’n intro spontaan een vakantiegevoel krijgen. Zeker als het zonnetje lekker schijnt. Kun je het nieuwe studiejaar beter starten dan met zo’n fijne mini-vakantie?!
 7. Onvergetelijke momenten
  Tijdens een intro beleef je met je kersverse vrienden de mooiste momenten. En geloof ons maar, om die onvergetelijke herinneringen zullen jullie nog vaak moeten lachen. Achteraf weet je het zeker: die intro had je voor geen goud willen missen!

Video: introductie in de Ardennen