1. Home
  2. Nieuws
  3. 'Op Tio voelde het gelijk goed'

'Op Tio voelde het gelijk goed'

De dochter van Maaike en Marcel Schmid, Manon, studeert met veel plezier aan Hogeschool Tio. Ze vond het in eerste instantie best lastig een goede studiekeuze te maken, maar tijdens een open dag van Tio viel alles op z’n plek: de kleinschaligheid, de persoonlijke sfeer en de mensen uit de praktijk. Vader Marcel: “Alles klopte bij Tio. Manon voelde zich er gelijk thuis en dat is wat je wil als ouder.”

Best of both worlds

“Manon wilde graag iets in de richting van hotel- of facilitymanagement”, vertelt moeder Maaike. “We zijn op verschillende hogescholen gaan kijken en kwamen uiteindelijk bij de opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio uit. Dat leek Manon leuk. Een unieke combinatie vond ik, hotel en evenementen in één studie. Heel onderscheidend met ‘the best of both worlds’.”

Goed gevoel bij Tio

Samen bezochten ze een open dag van Tio, vertelt Maaike. “Op die open dag voelde het gelijk goed. Omdat we ook vragen aan studenten konden stellen, bijvoorbeeld over het financiële plaatje, kregen we een goed beeld van de praktijk. Manon én wij werden er gelukkig van.” Marcel vult aan: “Alles klopte bij Tio. De kleinschaligheid en persoonlijke aandacht pasten heel goed bij Manon. Ze voelde zich er gelijk thuis.”

Enthousiast over studie

Inmiddels zit Manon alweer in haar tweede jaar en vliegt ze door haar studie heen. Maaike: “Ze doet het erg goed en is heel enthousiast. Het zijn lange dagen, maar Manon gaat echt met veel plezier naar school. De vele praktijklessen vindt ze ook superleuk. Zo kwam ze hier thuis eens koken met een studiegenootje.” Maaike moet lachen. “Ja, daar hebben wij ook van kunnen profiteren, want het was hartstikke lekker!”

Goed onderwijs

Onder andere de nadruk op de praktijk maakt het onderwijs van Tio zo goed, denkt Marcel. Hij heeft een eigen bedrijf en kent het klappen van de zweep: hij weet hoe belangrijk die praktijkervaring is. “Van de praktijk leer je het meest. Het is daarom heel goed dat de docenten op Tio uit de praktijk komen.” Maaike vult aan: “Manon krijgt ook regelmatig gastcolleges van mensen uit het werkveld, heel leerzaam. En in het eerste jaar kreeg ze zelfs een masterclass in de Librije, bijzonder hoor.”

“Maar ook de kleine klassen is echt een voordeel”, gaat Maaike verder. “Met zulke kleine klassen krijg je bijna één op één les. Er is veel persoonlijke aandacht op Tio.” En het is heel goed geregeld allemaal, vindt Marcel, ook nu in coronatijd: “Meteen vanaf het begin werden de lessen online aangeboden. Dat vond ik wel knap.”

Persoonlijke ontwikkeling

“Manon heeft zich op Tio heel erg ontwikkeld”, zegt Maaike tot slot. “Ze is van zichzelf rustig en bescheiden, maar toen er laatst voor een project een pitch in het Engels voor 300 man moest worden gehouden, werd Manon door haar projectgenoten gezien als de meest geschikte persoon daarvoor. En ze heeft het gewoon gedaan. Jeetje, dat vond ik zo knap. Die ontwikkeling is heel erg leuk om te zien!”