1. Home
  2. Nieuws
  3. Praktijkgericht onderwijs bij Tio

Praktijkgericht onderwijs bij Tio

Steffie Gerritsen, studente Hotel- en Eventmanagement, vertelt over haar ervaringen bij Hogeschool Tio. 

"Dat Tio bekend staat als één van de beste hogescholen van Nederland was natuurlijk al lang geen geheim meer. De lessen en docenten op Tio zijn van hoge kwaliteit, een groot deel van het lesprogramma bestaat uit praktijkgerichte lessen en er is veel persoonlijke aandacht voor de studenten. Maar dat is nog lang niet alles: Tio organiseert ook veel uitjes en evenementen voor haar studenten en docenten!"

Opdrachten op de Lijnbaan

"Door Tio’s centrale ligging in bijvoorbeeld de stad Rotterdam gebeurt het nog wel eens dat we met de klas erop uittrekken om de theorie in de praktijk om te zetten. Zo zijn we bij de vakken marketinganalyse en dienstenmarketing al verschillende keren de lijnbaan opgelopen om aan het studiemateriaal gerelateerde opdrachten te maken. Vorig semester hebben we een kijkje genomen in het, toen nog voor Nederland nieuwe, warenhuis Hudson’s Bay. We moesten het concept van het warenhuis analyseren en onderzoeken hoe zij zich onderscheiden ten opzichte van de Bijenkorf. Op deze manier kregen we een concreter beeld van de stof en konden we ook even aan de schoolbanken ontsnappen."

Tio gaat verder

"Maar uiteraard gaat Tio een stapje verder dan dit. Deuren die voor andere gesloten blijven opent Tio voor haar studenten. Zo waren we eerder dit jaar uitgenodigd om een kijkje te nemen bij 3-sterrenrestaurant de Librije. Er werd ons iets verteld over de geschiedenis van het bedrijf, we kregen een uitgebreide rondleiding, mochten deelnemen aan een theeproeverij en mochten ten slotte zelf aan de slag in de keuken. Daarnaast mogen we natuurlijk het Career Event, de Tio kick-off days, introductiekamp in de Ardennen en de Hotel- en Eventweek niet vergeten. Wie heeft er nou voor zijn opleiding een week lang intern gezeten om een studiegerelateerd bedrijf te runnen?"

Feesten en tripjes met Cognatio

"Daarnaast draait het natuurlijk niet altijd alleen maar om leren. Je studententijd hoort de beste tijd van je leven te zijn en Tio doet er alles aan om aan deze verwachting te voldoen. Zo organiseert studentenvereniging Cognatio het ene succesvolle feest na het ander. En het blijft niet bij feesten. De jaarlijkse wintersportvakantie en de Barcelonareis waren ook meer dan geslaagd."

Eindeloze mogelijkheden

"Als je het allemaal zo op een rijtje zet, brengt Tio je van de ene plaats naar de andere. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de stagemogelijkheden en alles wat je in het vervolg van je carrière te wachten staat met dat diploma van Tio op zak. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een ding is zeker: bij Tio gaat het om veel meer dan simpelweg lesgeven. Ik kan nu al niet wachten om te horen waar ik volgend jaar allemaal heen mag."

Volg Steffie op LinkedIn