1. Home
  2. Nieuws
  3. Kick-off studiejaar voor eerstejaarsstudenten

Kick-off studiejaar voor eerstejaarsstudenten

De kop is eraf! Zo’n 750 enthousiaste eerstejaars van alle vijf de Tio-vestigingen maakten de Kick-off mee in congrescentrum De Reehorst in Ede. Traditiegetrouw luidden aansprekende gastsprekers zoals Chris Zegers en Erwin van Lambaart de start in van het nieuwe studiejaar. Studente Esmee: “Ik had al zin om te beginnen met de studie, maar na vandaag al helemaal!”

Experts uit zakenwereld, hospitalitybranche en meer

“De leukste tijd van je leven ga je hier op Tio meemaken!”, aldus onze Tio-directeur die de studenten op 29 augustus een warm welkom heet. De groep kersverse Tio-studenten volgen een boeiend programma boordevol inspirerende sprekers uit de internationale zakenwereld, e-commerce, hospitality, event, marketing en toeristische branche. Met de Kick-off zet Tio de toon voor het nieuwe studiejaar, waarin regelmatig succesvolle topfunctionarissen en experts uit het vakgebied worden uitgenodigd om hun ervaringen met de studenten te delen. 

Achter de schermen bij TUI fly en NS

Reggy Dresia, manager cabin crew training bij TUI fly, geeft de luchtvaartstudenten een kijkje achter de schermen en Hans Peters, commercieel directeur bij NS, vertelt over de communicatiestrategie van het spoorwegbedrijf. De gastcolleges geven een goed beeld van wat je als Tio-student te wachten staat tijdens je studie en verdere carrière, bevestigt Daniël, student Commercieel Business Management. “Ik heb al veel geleerd. Deze dag laat echt zien wat ik later wil met werken.”

Op ontdekkingstocht met Chris Zegers

’s Middags zijn er onder meer colleges van Erwin van Lambaart (bestuursvoorzitter Holland Casino) en industry manager van Google Henk Wolbers. De enthousiaste BNN-presentator Chris Zegers vertelt in een bomvolle zaal gedreven over zijn ervaringen als marketingmanager, profvoetballer, model, acteur en uiteindelijk presentator. Zijn boodschap aan de studenten: “Ga op ontdekkingstocht, leer wie je bent en wat je wil, en denk in mogelijkheden.”

Klaar voor het nieuwe studiejaar

“Interessant om te horen hoe hij zo ver is gekomen”, vindt hotelmanagementstudente Esmee. “Heel inspirerend. Ik had al zin om te beginnen met de studie - ik heb echt een fijn gevoel bij Tio vanwege de persoonlijke benadering - maar na dit verhaal heb ik nog meer zin om te beginnen!”

“Goed beeld van de praktijk”

“Je krijgt dankzij de sprekers een goed beeld van hoe alles in de praktijk gaat”, zegt Fleur, studente Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). Medestudente Mandy vult aan: “Bijzonder dat Tio deze Kick-off voor de eerstejaars organiseert. Na vandaag heb ik zin om met de nieuwe studie te beginnen.”

Lees meer over: gastcollege, kick-off