1. Home
  2. Nieuws
  3. “Het maatwerk bij Tio is ontzettend fijn”

“Het maatwerk bij Tio is ontzettend fijn”

“Ik zie mijn kind veranderen van een echte puber in een gemotiveerde student die bezig is met zijn toekomst”, vertelt Annemieke van de Weijer. Haar zoon Daan studeert International Business Management aan Tio en dat bevalt goed. “Het kleinschalige van Tio is heel fijn. Voor de studenten, maar ook voor ons als ouders.”

Goede eerste indruk

Drie jaar geleden begon Daan Kuijpers met de hbo-opleiding International Business Management in Eindhoven. “We zijn eerst bij een open dag van Tio gaan kijken”, vertelt moeder Annemieke van de Weijer. “Daan kwam van een privéschool en het onderwijs van Tio sloot daar goed op aan. We werden fijn ontvangen en kregen een goede indruk van Tio. De kleinschaligheid, de gastvrijheid, het enthousiasme van de studenten, de betrokken docenten, het maatwerk; het sprak ons heel erg aan.”

Aandacht voor de praktijk 

Inmiddels zit Daan alweer in zijn derde jaar en de opleiding bevalt hem goed. Annemieke: “Daan heeft het naar zijn zin op Tio. Het is een veilige, vriendelijke en leerzame omgeving. De kleine klassen, de persoonlijke begeleiding van de studiecoaches en de structuur werken goed voor de studenten. Daarnaast is er, dankzij de praktijkopdrachten bij bedrijven en docenten uit het werkveld, veel aandacht voor de praktijk; een van de redenen waarom Daan voor Tio koos.”

Maatwerk en persoonlijke begeleiding 

“Het maatwerk bij Tio vind ik ontzettend fijn”, gaat Annemieke verder. “Vanwege ziekte moest Daan zijn studie een half jaar onderbreken. Dat kon gewoon. Vervolgens kon hij alles op zijn eigen tempo weer oppakken. Een studiecoach heeft hem daarbij begeleid. De betrokkenheid en het begrip vanuit school waren heel prettig. De persoonlijke aandacht was voor Daan fijn, maar voor ons als ouders ook.”

Ambitieuze studenten 

“Ik raad Tio regelmatig bij andere ouders aan”, zegt Annemieke. “Het is duurder dan een reguliere hogeschool, maar het verschil merk je. De kleinschaligheid, de betrokkenheid vanuit school, de praktische opdrachten, de link met het bedrijfsleven. Maar ook bijvoorbeeld de andere semesterindeling van Tio, waardoor de studenten gewend zijn om in de zomer door te werken of studeren en daardoor gemotiveerder zijn.”

Tio is ambitieus”, besluit Annemieke. “Dat nemen de studenten over. De studiecoach van Daan kijkt bijvoorbeeld naar zijn kwaliteiten en motiveert hem om extra opdrachten te doen. Ik heb mijn kind van een echte puber zien veranderen in een gemotiveerde student die bezig is met zijn toekomst. Absoluut mooi om te zien.”