1. Home
  2. Nieuws
  3. Theorie toepassen in de praktijk

Theorie toepassen in de praktijk

Darryl Hopman, student International Business Management, heeft bewust gekozen voor de praktijkminor. “De naam zegt het al, het is een minor gericht op leren in de praktijk”, legt Darryl uit. “Het was een van de redenen om voor Tio te kiezen. Eerst de theorie leren begrijpen om dit vervolgens toe te kunnen passen in de praktijk, is voor mij de beste manier van leren.”

Leren in de praktijk

Wat Darryl betreft past de praktijkminor perfect bij de stijl van Tio. “Je kunt dankzij deze minor een stap verder gaan in je stages. Ik heb tijdens deze minor twee dagen les om de theorie vervolgens toe te passen in de praktijk. Het is een pittige minor, maar je leert er veel van. Mede daarom zou ik de minor dan ook graag aanraden aan andere studenten.”

Tio biedt praktijkgericht onderwijs

De praktijkgerichte aanpak ervaart Darryl niet alleen bij zijn minor, maar ook bij Tio in het algemeen. “Tio biedt praktijkgericht onderwijs waar persoonlijke aandacht voorop staat”, zegt hij. “Doordat de docenten uit het werkveld komen, en dus veel kennis hebben van business, kunnen zij de theorie goed vertalen naar praktijkvoorbeelden. Dankzij de kleinschaligheid en het persoonlijke karakter, kun je je bij Tio goed ontwikkelen.”

Doorstuderen

Momenteel is Darryl druk bezig met afstuderen en gaat met zijn afstudeeronderzoek echt de diepte in. “Het is zeer onderzoeksgericht, dus ik heb veel gehad aan de vakken marktonderzoek en methoden & technieken. Ik ben bezig de inkoopprocessen voor in totaal 11 bedrijven te centraliseren. Ik ben aangenomen op Nyenrode University en ga er de Master of Science in management volgen.”

Volg Darryl op LinkedIn

Lees meer over: master, minor, praktijkonderwijs