1. Home
  2. Nieuws
  3. Productmanager Asia & Africa @ TUI

Productmanager Asia & Africa @ TUI

Sebastiaan de Vries heeft een baan waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. De oud-student Internationaal Toeristisch Management van Hogeschool Tio haalde, na MTRO, in 2,5 jaar zijn bachelordiploma aan Hogeschool Tio. Nu werkt hij als productmanager Asia & Africa bij TUI Nederland, de grootste touroperator van Nederland. “Elke dag bezig zijn met vakantie is heerlijk.”

Sebastiaan: “Ik ben nog elke dag blij met deze geweldige baan. Na mijn stage bij TUI Nederland, ben ik gebleven om af te studeren. Ik heb de potentie van de Indische Oceaan, en dan vooral de landen Mauritius, Seychellen en La Réunion, onderzocht. Na mijn afstuderen was er eigenlijk geen plaats voor mij bij TUI Nederland. Toch zocht TUI nog naar een mogelijkheid om mij ‘binnen te houden’. Dit is uiteindelijk gelukt.”  

Verre reizen

Sebastiaan werkt op de afdeling Product Development Unit Verre Reizen in Enschede. “Ik ben verantwoordelijk voor de bestemmingen Sri Lanka, Malediven, Gambia, Mauritius, Seychellen en La Réunion. Contracten afsluiten met hotels, luchtvaartmaatschappijen en lokale agentschappen, de brochure en prijsbijlage maken, marketingactiviteiten uitvoeren en ondersteunen, afdelingen informeren én natuurlijk bestemmingsbezoeken doen! Op locatie bekijk ik alle hotels, overleg met de lokale agent, reisleiding en vervoerders, kijk naar nieuwe mogelijkheden en onderzoek kansen op uitbreidingen. Dit zijn de leukste momenten van het jaar. Hier vinden ook de contractonderhandelingen plaats. Deze zijn soms heftig, maar uitdagend en hebben een nieuw contract tot gevolg. Hiermee kunnen we dan weer de concurrentie aangaan op de vakantiemarkt. Ik ga gemiddeld zes keer per jaar op reis naar bestemmingen en beurzen. Wat is er nu mooier dan een Wereld Reis Baan? Vakantie is mijn werk, je bent dagelijks bezig met iets waar mensen vaak een heel jaar naar uitkijken. Het is geweldig om op kosten van de baas diverse bestemmingen te bezoeken. Daarnaast is het een uitdagende en verantwoordelijke baan met veel afwisseling. Toerisme is een leuke branche die in beweging blijft. De variatie en het gevecht om de beste en goedkoopste te zijn houden het leuk. Daarnaast is toerisme een sector waar veel jonge en gedreven mensen werken, erg leuk.”

Indrukwekkend

Sebastiaan heeft inmiddels een behoorlijk aantal reizen gemaakt. “De meest indrukwekkende was mijn laatste inkoopreis naar Mauritius. Na een half jaar onderzoek, was ik erg benieuwd naar de hoogstaande kwaliteit van de hotels en natuurlijk de prachtige stranden. Ik had heel hoge verwachtingen, maar Mauritius heeft ze echt overtroffen. Parelwitte stranden en kristalhelder water, de berg Le Morne en de uitgestrekte suikerrietvelden, de relaxte sfeer, het klimaat en de mensen, je voelt je direct thuis. Ik verlangde nog voor de terugreis al naar de volgende keer.”

Verder dromen

Uitgedroomd is Sebastiaan nog lang niet. “Ik ben ambitieus, in de toekomst zou ik best een leidinggevende functie willen.”  

Volg Sebastiaan op LinkedIn.

Lees meer over: toerisme