1. Home
  2. Nieuws
  3. Mbo-studenten starten eigen onderneming

Mbo-studenten starten eigen onderneming

Veel goede ideeën tijdens finale Mini-onderneming

Studenten worden ondernemers tijdens het project Mini-onderneming! Mbo-studenten Commercieel Business Management presenteren vandaag hun ideeën voor een eigen onderneming aan de jury. De winnaar gaat strak in pak: hij/zij wint een cheque voor een custom made maatpak van Suit Supply.

Eerst pitchen

De studenten mogen niet meteen beginnen met presenteren: eerst pitchen ze hun ideeën aan de jury, die bestaat uit Vanessa Hart van ABN AMRO, Charlotte Mercadie van NIBC Bank en Peter van Hooft van TNO South East Asia Business Development. De ideeën variëren van een webshop voor hockeyspullen tot een winkel voor maaltijdsalades (“Sla is geen vitaminebron, maar het is onmisbaar voor de samenleving”, aldus student Simon); de jury krijgt het nog moeilijk!

Het beste idee

Van de acht pitchende groepen gaan er vijf door naar de volgende ronde, waarin de ideeën gepresenteerd worden. Bram vertelt over zijn idee om een detacheringsbedrijf in energietransitie te starten, Edsge wil graag runderen houden op de Oostvaardersplassen om zijn klanten biologisch vlees te bieden en hen bewust te maken van vleesproductie, en Simon opent het liefst een Slafetaria waarin hij maaltijdsalades combineert met gezonde airfryersnacks. Luna heeft een ander idee: sieraden van paardenhaar maken en verkopen. Tot slot wil Thomas graag een webshop in hockeyspullen starten. Wie van de vijf heeft het beste idee?

And the winner is…

SWOT-analyses, financiële plaatjes, marketingmixen en visies komen allemaal voorbij, en het is aan de jury om te bepalen welke student het beste idee heeft voor een Mini-onderneming. Na rijp beraad gaat de jury voor de Slafetaria van Simon. De tweede prijs gaat naar Edsge met zijn runderen, en ook Bram valt in de prijzen met een derde plaats voor zijn idee over detacheren. “Heel leuk om iets te winnen; hier staan natuurlijk ook drie topondernemers”, zegt Bram. Edsge en Simon zijn blij met hun prijs: “We hebben er hard voor gewerkt, en in deze finale komt alles samen: alles wat je hebt geleerd kun je hier toepassen.”

Winnaars, van harte gefeliciteerd!

Bekijk de foto's

+7