1. Home
  2. Nieuws
  3. Project Hotel- en Eventweek: studenten runnen 4-sterrenhotel

Studenten runnen hotel: "Er zijn geen problemen, alleen uitdagingen"

Eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleidingen Hotel- en Eventmanagement, Hotelmanagement en Financial Business Management hebben een pittige opdracht tijdens de projectweek: run een hotel voor een week. De studenten moeten alles zelf doen, van de keuken en het restaurant, housekeeping, entertainment, PR, tot sponsoring en de financiën. Elk onderdeel van het hotel wordt gemanaged door de studenten.

PR-manager Roos van het New Wave Hotel met een jaren ’80 thema in Noordwijk is tevreden met hoe alles loopt. “Iedereen begint zijn eigen plek te krijgen en het loopt gesmeerd. Er is een hele fijne sfeer.” Ze heeft het druk vandaag. Eerder kwam de pers al langs, zoals het Algemeen Dagblad, om te praten over het teruggeven aan de maatschappij. Onderdeel van de projectweek is namelijk het steunen van een goed doel naar keuze, in dit geval het Aidsfonds.

Flexibiliteit staat centraal

De eventmanagers Leo en Nerea hebben bewezen extreem flexibel te zijn. Door de slechte weersomstandigheden en strengere maatregelen hebben zij het programma om moeten gooien. Desondanks staat er een fantastisch programma klaar voor de gasten! Zo is het benefietdiner aangepast naar een benefietlunch voor het Aidsfonds, worden er pubquizzen op de kamer georganiseerd en er wordt zelfs een speciale Bob Ross schilderles georganiseerd.

Er zijn geen problemen, alleen uitdagingen

Het rondkrijgen van de planning van het keukenpersoneel gaf een kleine hobbel op de weg. In het begin was de keuken onderbezet en moesten gasten wat langer wachten. Restaurantmanager Caylani heeft dit gelijk opgepakt door extra personeel in te zetten. “Bij gasten die iets langer hebben moeten wachten hebben we onze excuses en een gratis drankje aangeboden.” Probleem opgelost!

Leo vat het samen als: “Er zijn geen problemen, alleen uitdagingen. Alle uitdagingen die we tegenkwamen hebben we met elkaar opgelost.”

Geweldige leerervaring

Naast dat je tijdens de Hotel- en Eventweek de kennis in de praktijk brengt, noemt Nerea nog een groot voordeel. “Het is ook een sociaal evenement, doordat je samenwerkt met studenten van andere vestigingen. Tijdens deze week leer je je medestudenten beter kennen.” Leo is het daarmee eens en voegt toe: “Het is een geweldige leerervaring.”