1. Home
  2. Nieuws
  3. Project Stocks & Bonds

Project Stocks & Bonds

Studenten lnternational Business Management bezochten in het kader van het project Stocks & Bonds De Nederlandse Bank en Euronext. Student Timo Holtkamp ging aan het eind van de dag met de winst naar huis.

De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank wilde graag weten welke student de 'beste centrale financier' was. En dus daagde de organisatie de studenten uit met vragen over onder meer het betalingsverkeer, toezicht, en het monetair beleid.

Euronext

Bij Euronext kregen de studenten te zien hoe het eraan toegaat op De Amsterdamse Beurs, waar aandelen worden verhandeld. Ook kwamen ze erachter welk beleggingsprofiel ze hebben.

Finale

Als afsluiter was er de finale van het vak Stocks & Bonds. Van de bijna 100 studenten van alle vestigingen bereikten Karel Onkenhout, Timo Holtkamp, Maurits Meiboom, Rik van Haalen en Jacco Satter het beste financiële resultaat. Daarmee waren ze er nog niet. De jury beoordeelde zowel het resultaat, als de presentatie, waarop de studenten zich slechts 24 uur hadden kunnen voorbereiden.

Winst

Timo Holtkamp ging er vandoor met de prijs van €500,-. Timo: "Ik vond het project Stocks & Bonds erg leuk. Het was interessant om met aandelen bezig te zijn. Mede door de boeiende lessen en goede begeleiding van de docent ben ik nog meer te weten gekomen over aandelen kopen en verkopen. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ik ga zeker iets leuks doen met het gewonnen bedrag." Jacco Satter werd 2e, Maurits Meiboom en Karel Onkenhout eindigden op de gedeelde 3e plaats.

Volg Timo op LinkedIn

Bekijk ook de video met alle projecten
Lees meer over: bedrijfsbezoek, project, winnaar