1. Home
  2. Nieuws
  3. "Ik heb erg genoten van de Eventweek"

"Ik heb erg genoten van de Eventweek"

Laura van Kessel volgt aan Tio de opleiding Hotel- en Eventmanagement en loopt op dit moment stage in Australië. Tijdens haar opleiding heeft Laura al heel wat praktijkgerichte projecten gevolgd. “Ik heb erg genoten van de Eventweek en van het gehele Imagineering project”.

Afgelopen december vond de Eventweek plaats. Laura: “Tijdens deze week gaan de Hotel-en Eventmanagement klassen van alle vestigingen de strijd met elkaar aan. Dit wordt gedaan in groepen, waarbij er één groepsleider wordt aangewezen. De gehele week staat in het teken van het bedenken en uitwerken van een concept voor een officiële opdrachtgever. Heel gaaf om voor een echte opdrachtgever aan de slag te gaan!” De opdracht was het organiseren van een event voor een 125-jarig bestaan. “Met dit event wilden ze hun ‘oude trouwe’ klanten bedanken, maar tevens hun bestaande imago veranderen om een nieuwe doelgroep aan te trekken. Een leuke uitdaging dus!”

Competitieverband

Laura heeft veel opgestoken van de projecten. Laura: “Tijdens de Eventweek moet je met veel verschillende persoonlijkheden samenwerken. Dit is erg leerzaam aangezien teamwork erg belangrijk is in de eventbranche. Daarnaast werk je tijdens dit project met een echte opdrachtgever en moet je een eindproduct presenteren. Dit maakt dat je nog professioneler werkt en dat je communication skills ook verbeteren. Het feit dat het een competitie is, maakt dat iedereen gedurende de week nog gemotiveerder is. Bij het Imagineering project leer je juist hoe je creativiteit en dagdromen kunt omzetten in een realistisch concept. Het project test je creativiteit en feitelijke kennis wat een erg leerzame combinatie is.”

Klaargestoomd bij Tio voor het bedrijfsleven

Laura vindt haar huidige studie Hotel-en Eventmanagement een echte aanrader. Laura: “Het is een heel goede combinatie van theorie en praktijk. Daarnaast is het natuurlijk erg gaaf om bij veel bekende event(locaties) en hotels een uniek kijkje achter de schermen te nemen. Ook zijn alle medestudenten erg gemotiveerd en hangt er een ontzettend goede sfeer. De opleiding geeft je veel kansen en je wordt helemaal klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Je werkt en studeert in kleine groepen, je krijgt veel persoonlijke aandacht en het is erg laagdrempelig. Er zijn talloze kansen om naar het buitenland te gaan wat het nog eens extra aantrekkelijk en uitdagend maakt.” Laura heeft al een duidelijk toekomstbeeld. “Blijven werken in het buitenland en veel reizen!”

Volg Laura op LinkedIn.

Lees meer over: eventweek, project