1. Home
  2. Nieuws
  3. “De Reiswerk Studenten Challenge was zo gaaf!”

“De Reiswerk Studenten Challenge was zo gaaf!

"Ik had niet verwacht dat het zo leuk en leerzaam zou zijn”

Dit voorjaar zijn er 64 aanstormende toerismetalenten uit heel Nederland geselecteerd voor de Reiswerk Studenten Challenge 2017. Marloes Groen, oud-
toerismestudent van Tio, was één van de toppers die een week naar Marrakech mocht om daar samen met anderen een creatief businessconcept te ontwikkelen en pitchen. “Ik had niet verwacht dat het zo leuk en leerzaam zou zijn. Het was zo gaaf!”

Voor de zesde keer organiseerde Reiswerk in samenwerking met TUI en Transavia dit jaar de Challenge voor hbo-studenten toerisme, traveltrade, e-commerce, IT en online marketing. Marloes vertelt enthousiast: “We vertrokken met 64 studenten naar Marrakech. Daar voerden we in teams allerlei opdrachten uit. Spannend, omdat ik vooraf niemand kende. Maar ik had een ontzettend leuk team, alles verliep zo soepel. We zijn met ons team zelfs tweede geworden!”

Stage of baan dankzij Challenge

De Challenge wordt jaarlijks georganiseerd om aanstormend talent een podium te bieden en om de jonge talenten te koppelen aan de reisbranche. “Er waren verschillende sprekers en professionals uit de reisbranche mee”, vertelt Marloes. “Tijdens de opdrachten keken ze mee met de teams en gaven ze ons feedback. Dat was leerzaam. En het was een goede manier om te werken aan je netwerk. Veel studenten hebben er een stage of baan aan overgehouden.”

Cum laude afgestudeerd

Tijdens de Challenge was Marloes al enige tijd student-af. Eind vorig jaar studeerde ze cum laude af aan haar opleiding Internationaal Toeristisch Management. Haar afstudeeronderzoek deed ze voor een start-up in het buitenland waar ze een marketingcommunicatieplan voor schreef. “Het ging om een Nederlands koppel dat een vakantievilla in Spanje aan het bouwen is. Daar willen ze fietsvakanties voor Nederlandse toeristen aanbieden. Het schrijven van een concreet plan was ontzettend leuk en leerzaam om te doen, en ik werd hierbij gelukkig goed begeleid vanuit Tio.”  

Top 5 Reiswerk Talenten

Na haar afstuderen begon Marloes niet direct actief met solliciteren. “Ik zat een beetje vast, wist niet precies wat ik wilde. Maar deze week in Marrakech heeft me veel nieuwe inzichten over mezelf opgeleverd; over wat ik kan en wat ik wil. Ik heb echt een persoonlijke groei doorgemaakt. En uiteindelijk belandde ik ook nog in de top 5 van Reiswerk Talenten van het jaar. Ik schrok me rot toen ik dat hoorde,” lacht Marloes.

Goed bezig binnen de reisbranche

De nominatie gaf haar het extra zetje dat ze nodig had. “Het gaf inderdaad de bevestiging dat ik goed bezig ben binnen de reisbranche. Thuis ben ik gelijk gaan solliciteren! Over een paar jaar, met wat werkervaring, zou ik het liefste voor mezelf beginnen. Buitenlandse toeristen in Nederland rondleiden bijvoorbeeld; ze laten zien dat er nog veel meer te zien is dan Amsterdam. Mijn Amerikaanse gastouders, van toen ik een jaar high school heb gedaan, heb ik hier ook rondgeleid. Dat kreeg ik veel energie van. Het zou mooi zijn als ik daar later iets mee kan doen.”

Volg Marloes op LinkedIn