1. Home
  2. Nieuws
  3. Studiereis naar Riga

Bedrijfsbezoeken, samenwerken met Letse studenten en lasergamen in Riga

Op de vroege ochtend vertrokken alle derdejaarsstudenten International Business Management voor vijf dagen naar Riga, de hoofdstad van Letland. Studente Antonia Miladinovic was een van hen en vertelt over de trip. "In Riga verbleven we in hotel ‘Ibis Riga Center. De naam zegt het al, midden in het centrum. We werden verwelkomd door een heerlijke sneeuwbui."

Stadswandeling

"Na het inchecken in het hotel werd het tijd om de oude stad van Riga te ontdekken. De stadswandeling zou officieel drie uur duren, maar door de kou is ie wat ingekort. Na een uur gewandeld te hebben, werd het tijd om ons op te warmen. Dit deden we natuurlijk in de dichtstbijzijnde kroeg. Daarna was het tijd voor een typisch Lets diner. De eerste avond werd afgesloten met dansjes in een club."

Bedrijfsbezoeken bij spelontwikkelaar, cosmeticabedrijf en bierbrouwerij

"De ochtend daarna moesten we vroeg op. Iedereen zag er professioneel uit voor een druk programma met bedrijfsbezoeken. We hebben Brain Games, een bordspelontwikkelaar, bezocht en hebben een rondleiding gehad de fabriek van Madara Cosmetics, biologische huidverzorgingsproducten. Het programma is afgesloten met een bezoek aan Aldaris, een bierbrouwerij en museum van Baltische bieren."

Samenwerken met Letse studenten

"De volgende dag hebben we samen gewerkt met de lokale studenten van de Turiba Universiteit. Hier kregen we eerst een presentatie van de Nederlandse Ambassade. Op basis van de informatie die we kregen, gingen we kijken hoe bekende Nederlandse bedrijven, zoals Rituals en Phillips, de Letse markt kunnen betreden. Het bezoek aan de universiteit werd afgesloten met een heerlijke lunch. Hierna hadden we vrije tijd. Tijd om te shoppen!" 

"De studiereis werd afgesloten met een recreatieve dag: lasergamen en bobsleeën! Al met al een afwisselend programma."