1. Home
  2. Nieuws
  3. Masterclass van selfmade ondernemer Roland Kahn

Masterclass van selfmade ondernemer Roland Kahn

“If you can dream it, you can do it!”

“Jullie zijn het best geklede publiek dat ik in tijden heb gezien. Ik heb voor veel studenten gesproken, maar you beat them all!” opent ondernemer Roland Kahn zijn masterclass op Tio Amsterdam. Hij is er te gast om de studenten alles te leren over ondernemen. En met zijn 42 jaar in het vak spreekt hij uit ervaring. Het geheim: If you can dream it, you can do it!

MOP

Kahn noemt zichzelf een MOP: Master Of Practice. Hij maakte zijn school nooit af, maar leerde alles uit praktijkervaring. Zo klom hij op van assistent van de assistent van de inkoper bij de Bijenkorf tot assistent van de inkoper, tot hij uiteindelijk inkoper was. Hij kwam erachter hoe leuk hij inkopen vond, en opende zijn eigen boetiek. Zijn doel: mensen blij de winkel te laten verlaten. En met succes: na zijn boetiek volgden CoolCat, America Today, M&S Mode en het V&D Concepthouse.

If you can dream it, you can do it

Hoe hij zo’n succesvolle ondernemer werd? Heb dromen en voer ze uit: if you can dream it, you can do it, is Kahns motto. Daarbij heb je wel de hulp nodig van anderen, dus zorg ervoor dat je ook ‘connect’ met anderen. En, ook belangrijk: laat je niet afleiden door de manier waarop iets tegen je gezegd wordt, maar luister naar de boodschap. Toen er tegen hem geschreeuwd werd wat hij moest doen om CoolCat, waarvan de verkopen terugliepen, weer leven in te blazen, onthield hij daarvan één boodschap waardoor hij CoolCat kon redden: gooi de prijzen omlaag.

Veel tips

En zo heeft Kahn nog veel meer tips voor de studenten, die een en al oor zijn:

En hoewel de praktijk hem ver heeft gebracht, benadrukt hij ook het belang van de theorie: zonder theorie kun je de praktijk niet uitleggen; leg maar eens uit hoe een mango smaakt!

“Je steekt er echt wat van op”

“Een inspirerend verhaal”, vindt International Business Management-student Raymond. Ook de andere aanwezige studenten zijn enthousiast. Hotel- en Eventmanagement-studente Charlotte: “Hij heeft zijn verhaal duidelijk verteld; ik vind het vooral knap hoe hij de gaten in de markt gevonden heeft.” Ook Hotelschoolstudente Anouk was blij dat ze erbij was vanavond: “Ik vond de masterclass heel leuk; hij mag echt trots zijn op wat hij doet. Het was ook leerzaam; je steekt er echt wat van op.”