1. Home
  2. Nieuws
  3. Rotterdamse decanendag naar De Marathon

Rotterdamse decanendag naar De Marathon

In maart vond in Rotterdam de tweejaarlijkse Decanendag plaats. Zestien decanen uit het voortgezet onderwijs in Rotterdam en omstreken werden verwelkomd bij Tio om geïnformeerd te worden over de opleidingen, unieke Tio-sfeer en carrièrekansen. Als afsluiter van deze dag trakteerde Tio ze op een spetterende avond uit naar de Rotterdamse musical De Marathon in het Luxor Theater!

 “Voor Tio zijn de decanen belangrijke contactpersonen om potentiële studenten te informeren over onze opleidingen. Eens per twee jaar worden deze waardevolle relaties dan ook allemaal uitgenodigd,” aldus de vestigingsmanager van Tio Rotterdam. Een team van voorlichters, bestaande uit docenten en studenten, geeft presentaties over de mbo- en hbo-opleidingen bij Tio. Ook wordt er stilgestaan bij de kosten van de opleiding en hoe die te financieren. Bovendien is de Decanendag voor decanen een mooie netwerkgelegenheid om van collega-decanen te horen hoe zij bepaalde zaken aanpakken. 

Rotterdamse musical De Marathon

Na afloop van de presentaties verkaste de groep naar het Luxor theater, waar in een ongedwongen sfeer en met fantastisch uitzicht over de haven werd genoten van een lekker Italiaans pastabuffet. Maar de uitsmijter van de Decanendag was toch wel de musical De Marathon. Deze Rotterdamse productie van Job Gosschalk is gebaseerd op de bloedgeestige en hartverwarmende gelijknamige film. De Marathon gaat over Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – die tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten sleten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? 

Niet lullen maar poetsen

De musical zit vol platte en typisch Rotterdamse humor en uitspraken. En dat viel uitermate goed bij de Rotterdamse collega’s en decanen. “Ze kwamen gewoon echt laaiend enthousiast het theater uit. Missie geslaagd!” constateert Dorien Verweij enthousiast.

Lees meer over: decanendag