1. Home
  2. Nieuws
  3. Sales- en marketingstage

Sales- en marketingstage

Caitlin Vorstman, tweedejaarsstudent Hotelmanagement, loopt stage bij Blue Eyes Group B.V. in Amsterdam, gevestigd naast de Amsterdam Arena. Ze richt zich voornamelijk op het lanceren van een nieuwe gin- en wodkalijn. Het is een uitdagende stage, waar ze zich iedere keer weer met vol enthousiasme op richt.

Het lanceren van een nieuwe gin- en wodkalijn

Caitlin: “Vorig jaar heb ik stage gelopen op de front office van Dorint Airport hotel. Deze zomer wilde ik graag mijn kennis verbreden door een ander werkgebied te gaan verkennen. Tijdens het sollicitatiegesprek kwam naar voren dat ze druk bezig zijn met het lanceren van twee drankproducten. Voor de lancering van de gin- en wodkalijn moet nog veel gebeuren en hier mag ik mij deels mee bezig houden. Het leek mij een ontzettend leuke uitdaging en ik werd direct enthousiast! Het kantoor is gevestigd naast de ArenA, dus dit geeft al direct een leuke sfeer.”

Processen leren optimaliseren

“De operationele producten waar ik voor werk zijn vanDyck en Flying Deer. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de lancering van twee drankproducten binnen de horeca. Na de overname van het merk VanDyck hebben we de ginlijn geproduceerd en de wodka in een nieuw jasje gestoken. Ik richt mij hierbij vooral op de bereikbaarheid en activatie van deze producten. Ik werk aan acquisitielijsten, assisteer bij het verkoopproces en bij de bedrijfsadministratie en ik verwerk de CRM-gegevens. Om zo optimaal mogelijk te kunnen werken aan de processen, heb ik bij het evenement de Toppers gestaan. Dit was een unieke ervaring. Mijn taak was om samen met een collega de promodames te voorzien van onze producten en tegelijkertijd de voorraad en inkomsten bij te houden.”

Zorg voor overzicht

“Het belangrijkste dat ik tot nu toe heb geleerd tijdens mijn stage is overzicht houden. Het is erg handig dat je facturen en lijsten makkelijk kunt opzoeken en het ziet er ook een stuk georganiseerder uit. Zodra je dat op orde hebt, gaat de rest ook een stuk makkelijker. Daarnaast heb ik geleerd dat het belangrijk is dat je plezier hebt in hetgeen dat je doet, dan ga je elke dag zonder moeite naar je werk toe. Ik had nooit gedacht dat ik een kantoorbaan zo leuk zou vinden. Er heerst hier een leuke, fijne en ontspannen sfeer. Ik kan altijd terecht met vragen en vind het werk dat ik moet doen ook echt leuk om te doen.”

Volg Caitlin op LinkedIn

Lees meer over: marketing, stage