1. Home
  2. Nieuws
  3. Van stagiair tot Sales Executive bij Huis ter Duin

Van stagiair tot Sales Executive bij Huis ter Duin

Als Sales Executive is hij, samen met zijn team, verantwoordelijk voor de sales van één van de bekendste hotels van Nederland. Met tomeloze ambitie werkt oud-Tio-student Oscar de Reu voor het gerenommeerde Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk: “Als onderdeel van het salesteam ben ik een trotse ambassadeur van het hotel.”

Grand Hotel Huis ter Duin bestaat al sinds 1887 en groeide uit tot een belangrijke speler op de internationale vergader- en congresmarkt. Sinds een half jaar werkt Oscar de Reu, die mbo Hotelmanagement en hbo Hotel en Eventmanagement studeerde in Eindhoven en er in 2014 al stage liep, weer met veel plezier voor het vijfsterrenhotel. “Met ons salesteam focus ik me op de MICE-markt,” vertelt Oscar. “Dat staat voor meetings, incentives, conferences en exhibitions. Het hotel richt zich voor een groot deel op deze zakelijke markt.”

Als Sales Executive houdt Oscar zich met verschillende salesgerelateerde zaken bezig. Oscar: “Ik maak offertes, onderhoud contact met klanten, bezoek evenementen en beurzen, bouw nieuwe relaties op en ga regelmatig op bedrijfsbezoek. Laatst ben ik bijvoorbeeld een week in Engeland geweest om met Preferred Hotels & Resorts in een foodtruck langs bedrijven te gaan,” vertelt hij enthousiast. “Om ons als bedrijf te profileren, te vertellen wat we precies doen, en om relaties te onderhouden. Dat was leuk!”

Euforie op de werkvloer

Ondanks de grootte van het hotel bestaat het salesteam slechts uit vier personen. “Dat is inderdaad uniek. Maar tegelijkertijd een groot voordeel,” legt Oscar uit. “We werken veel samen en zijn goed op elkaar ingespeeld. Omdat het een echt familiebedrijf is, zijn de lijnen kort. Dat werkt voor ons fijn, maar ook voor de klanten omdat alles sneller kan. Daarnaast is de sfeer gewoon goed. Een belangrijke offerte die wordt bevestigd, zorgt voor euforie op de werkvloer. Het binnenhalen van belangrijke klanten geeft nu eenmaal een adrenalinekick!”

Tio opent deuren

Oscar heeft tijdens zijn werk nog veel profijt van zijn Tio-opleidingen. “Zowel aan de praktijkgerichte vakken als de theoretische kennis heb ik veel gehad. Het legt een goede basis. Tijdens een Management Development Stage heb ik daarnaast veel belangrijke praktijkervaring opgedaan,” vertelt Oscar. “Mijn Tio-opleidingen sluiten zeer goed aan op de hotelwereld. En daarnaast staat Tio natuurlijk goed op je cv. Het opent deuren, dat is echt een voordeel.”

Toekomstdroom

Voor Oscar als Sales Executive aan de slag ging, liep hij ook al stage bij Hotel Huis ter Duin. Na zijn studie werkte hij vervolgens twee jaar als restaurantmanager in Australië. “Dat was hard werken; ik maakte soms weken van 70 tot 80 uur,” vertelt Oscar. “Maar ik ben ervan overtuigd dat al die uren zich uiteindelijk terugbetalen. Ik heb er enorm veel geleerd. En het was natuurlijk een mooie ervaring.”

Dat harde werken heeft er ook voor gezorgd dat Oscar nu op de salesafdeling van Grand Hotel Huis ter Duin zit. “Ik heb het hier naar mijn zin. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als zakelijk. Als je hard werkt en ambities hebt, gaan er deuren open. Over een paar jaar werk ik hopelijk als senior sales, dat zou mooi zijn. En mijn ultlieme droom?” Oscar moet lachen. “Dat is om ooit hoteldirecteur te zijn. We zullen zien!”

Volg Oscar op LinkedIn.

Lees meer over: alumni, hotelschool, ondernemend, sales