1. Home
  2. Nieuws
  3. Pitchen, verkopen en debatteren tijdens de Salesweek

Pitchen, verkopen en debatteren tijdens de Salesweek

Leer verkopen als de beste! Studenten Commerciële Economie en Ondernemerschap, Commercieel Business Management en International Business Management gaan tijdens Tio’s projectweek aan de slag met pitchen, verkopen en debatteren. Vandaag wordt de week afgetrapt in Pathé Leidsche Rijn.

Wek vertrouwen

Salestrainer Yuri van der Sluis opent de week met een masterclass over sales. Over hoe hij als jonge krantenverkoper de kunst van het spiegelen wel érg letterlijk nam (een stotterende beller al stotterend te woord staan), over vallen en weer opstaan en over het allerbelangrijkste in sales: vertrouwen. Zijn gouden tips aan de studenten: neem de tijd je klant te leren kennen, en wees transparant zodat je niet alleen betrouwbaar overkomt, maar dat ook gewoon bént. “Een inspirerende man,” vindt Commerciele Economie-studente Emma Alewijnse. “Ook heel fijn dat Tio zo’n projectweek voor studenten organiseert. Hierdoor heb je als Tio-student straks, als je de echte wereld in gaat, net dat streepje voor.”

Pitchen, sales en debatteren

Tijdens de projectweek krijgen studenten drie dagen lang trainingen op het gebied van debatteren, pitchen en sales. Van wie, daar komen ze vandaag achter. Zo zet ‘Pitch Queen’ Nathalie Mangelaars van PitchAcademy de studenten meteen aan het werk met het pitchen van hun mooiste vakantie. “Ons doel: making Dutchies the best pitchers in the world!”. Jan-Pjotr Komen van de DebatUnie vertelt over het belang van een gestructureerde speech, lichaamstaal en je kunnen verplaatsen in de ander. René Velthuis van XL10 ten slotte gaat de studenten alle kneepjes van het salesvak leren. De trainers zijn onder de indruk: “Ik heb zo’n grootse opzet voor een projectweek nog nooit meegemaakt van een school,” aldus Jan-Pjotr Komen.

Wie wint de beker?

Intussen staan drie mooie bekers te glimmen op het podium. Wie wordt de gelukkige winnaar? Van elke vestiging gaat de beste pitcher, de beste verkoper en de beste debatteerder naar de finale, op vrijdag in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Degenen die daar de show stelen, mogen zich met recht de winnaars van de Salesweek noemen!

Meer over:

Commerciële Economie & Ondernemerschap
International Business Management
Commercieel Business Management
Lees meer over: business, project, sales