Sales executive Nespresso

Oud-studente Jinjili van den Berg is sales executive business-to-business bij Nespresso. Ze acquireert nieuwe klanten, onderhoudt contacten met bestaande relaties en vertegenwoordigt Nespresso op beurzen en evenementen. Jinjili over creativiteit, carrière en, hoe kan het ook anders, koffie. 

Jinjili: “Nespresso is een internationaal bedrijf, het hoofdkantoor staat in Zwitserland. Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt, mede door de reclamecampagnes zoals die met George Clooney. Ik werk voor de zakelijke lijn van het bedrijf en richt me op office en retail.”

Vrijheid en creativiteit

“Het werk is heel divers, net als de klanten. De ene keer zit ik bij een kapsalon en de andere keer bij een multinational. Ik ga bij de klanten langs en laat ze gelijk onze koffie proeven. Dan start het salesgesprek: hoeveel koffiedrinkers zijn er binnen het bedrijf, welk soort koffie wordt er gedronken, etcetera. De vrijheid die ik hier krijg vind ik erg fijn. Ik kan mijn eigen tijd indelen en werk vier van de vijf dagen vanuit huis, ik ben immers veel onderweg. En ik heb veel eigen input bij acties, ik kan hierin mijn eigen creativiteit kwijt.”

Louis Vuitton en Cartier

“Ik wilde altijd al het beste van het beste, al tijdens mijn studietijd bij Tio wilde ik werken in vijfsterrenhotels. Nespresso is ook het beste van het beste, maar dan op het gebied van koffie. Natuurlijk, het is maar koffie, maar het heeft een bepaalde uitstraling en kwaliteit waardoor het wordt geplaatst in dezelfde lijn als Louis Vuitton en Cartier. Men heeft hoge verwachtingen van onze koffie en Nespresso voldoet daar aan.”

Hotellerie versus Nespresso

“Hiervoor werkte ik in de hotellerie, bij Hilton Hotels en het Westin – beide vijfsterrenhotels. Ik werkte nachtdiensten, erg pittig, en wilde graag iets anders. Tijdens mijn stage heb ik op de salesafdeling van het Hilton gewerkt, dat lag me goed. Ik wist niets van de koffiebranche, maar wilde eens iets geks doen en solliciteerde bij Nespresso. Dat heeft goed uitgepakt! Werken bij Nespresso is heel anders dan in de hotellerie. Het is een andere wereld. Soms mis ik het wel, het werken in een team bijvoorbeeld. Maar ik krijg er in mijn huidige baan zoveel voor terug: vrijheid, klantencontact, eigen inbreng… En heel veel van die heerlijke koffie natuurlijk, dat is een van de secundaire arbeidsvoorwaarden!”

Volg Jinjili op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, sales