1. Home
  2. Nieuws
  3. De wereld ontdekken tijdens je studie bij Tio

De wereld ontdekken tijdens je studie bij Tio

Herinner je je Hotel- en Eventmanagementstudent Stéphanie Curfs? Een paar jaar geleden vertegenwoordigde zij Tio bij de EMCup, de wedstrijd voor de Europese hotelmanagementschool van het jaar. Die extra ervaring op haar curriculum was duidelijk alleen maar een begin. Op dit moment doet ze naast de hotelschool een tweede opleiding bij Tio Utrecht waar ze haar diploma e-commerce hoopt te behalen. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, bracht ze haar laatste semester door in Hongkong om haar minor te doen! Hoe is het om het grootste gedeelte van je tijd aan Tio te besteden en in het buitenland te studeren? 

Stéphanie, kun je ons iets meer vertellen over die minor die je hebt gekozen?

“Ik heb ervoor gekozen om een minor in het buitenland te doen omdat ik van reizen houd en graag wat van de wereld wil zien. Naast het reizen is het erg interessant om nieuwe mensen te ontmoeten met verschillende achtergronden. Ik heb mijn minor via ISEP gedaan, dat is een organisatie die het voor studenten mogelijk maakt om te gaan waarheen ze maar willen. Ik had de keuze uit 5 verschillende scholen en ISEP zou me aan één daarvan toewijzen. Mijn keuze is gevallen op Hongkong omdat het zo’n internationale stad is, hoewel het daar heel anders is dan in alle landen waar ik eerder ben geweest.”

Tio staat bekend om zijn kleinschaligheid en persoonlijke sfeer, hoe was het om aan een ander instituut te studeren?

“Ik heb gestudeerd aan de CUHK, wat staat voor Chinese Universiteit van Honkong. Het is een hele grote en internationaal georiënteerde universiteit. Er zijn elk jaar rond 1.500 tot 2.000 internationale uitwisselingsstudenten. In totaal heeft de universiteit 40.000 studenten en is daardoor enorm groot. Om van het ene college naar het andere te komen, moest ik de bus nemen. De studieaanpak was heel anders dan bij Tio. De communicatie kwam meestal maar van één kant, terwijl Tio juist erg interactief is. De studenten zijn supergemotiveerd en willen letterlijk alles leren.”

Welke uitdagingen kwamen er op je af tijdens deze ervaring? En welke ervaring is het meest blijven hangen?

“Eén ding waar ik in Hongkong tegenaan liep, was de andere mentaliteit van de studenten. Voor hen is werk, school en goed presteren het belangrijkste in het leven. In Nederland is dat ook belangrijk maar wordt er ook veel waarde gehecht aan vrije tijd. De meest waardevolle ervaring was het reizen tijdens de weekends. Omdat ik maar drie dagen per week lessen volgde, reisde ik elk weekend. In een half jaar ben ik in 11 landen geweest.

Tijdens je periode bij Tio heb je een geweldig cv opgebouwd. Zijn er nog andere projecten waar je momenteel mee bezig bent?

“Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeerproject bij NIMA en behaal ik een dubbele graad. Dit betekent dat ik nog een paar vakken moet halen voor e-commerce. Als ik voor al deze vakken slaag, behaal ik twee diploma’s in 3,5 jaar en dat is supercool! Daarnaast ben ik bezig om mijn eigen patisserie op te zetten. Hiervoor volg ik workshops en masterclasses. Ik heb al een Instagram-pagina: Stephaniecurfsbakes, om mijn werk te laten zien.

Voordat we afscheid van je nemen, willen we vragen of je nog tips hebt voor je medestudenten.

“De tips die ik graag zou willen delen zijn: geniet van je tijd als student en haal er alles uit zolang je nog kunt.”

Volg Stéphanie op LinkedIn